Tajna odlične torte je jednostavna: hrskav donji sloj, voćna sredina i malo oraščića za hrskavost. Tako torta ima sve elemente za potpuni užitak – a najbolje od svega je da je zdrava i neće utjecati na tvoju preobrazbu. Takva je i ljetna torta s orasima i breskvama Kad je pripremiš, javi mi u komentaru kako ti se sviđa.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 20 min Zahtjevnost:
Sastojci:
- 30 g kokosovog ulja,
- 90 g zobenih pahuljica,
- 20 g rižinog brašna,
- 90 g integralnog pirovog brašna,
- 10 g tapioka brašna,
- 150 g oraha,
- 15 g pistacija,
- 30 g yacon sirupa,
- 500 g breskvi,
- 50 g borovnica,
- 1 žličica vanilije,
- limun,
- 3 žlice agar-agara.
Priprema:
- Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 175 ° C.
- Tada počinjemo s pripremom donjeg hrskavog sloja. Električnim mikserom sitno sameljemo orahe, zobene pahuljice, rižino brašno i prstohvat soli.
- Smjesu protresemo u veliku posudu i dodamo pirino brašno, žličicu vanilije, 20 g yacon sirupa i otopljeno kokosovo ulje.
- Sve dobro promiješamo i umijesimo. Dno kalupa za torte lagano premažemo kokosovim uljem i rasporedimo masu po cijeloj površini. Pazimo da ostane malo mase i za rub torte.
- Sve stavimo u pećnicu na 15 minuta.
- U međuvremenu pripremimo voće: u zdjelu stavimo narezane breskve, dodamo borovnice, ostatak sirupa, brašno od tapioke i dobro promiješamo.
- Pripremljeno voće rasporeidmo po donjem sloju torte i sve zajedno stavimo na još nekoliko minuta u pećnicu.
- U međuvremenu pripremimo agar-agar prema uputama na pakiranju.
- Nakon što je kolač pečen, prelijemo ga agarom i stavimo u hladnjak da se malo stvrdne.
- Na kraju posipamo mljevenim pistacijama ili uz kolač poslužimo omiljeni sladoled. 😊
Dobar tek!
| 100 g | Porcija |
Energetska vrijednost | 262,49 kcal/1102,47 kJ | 393,74 kcal/1653,72 kJ |
Bjelančevine | 6,21 g | 9,31 g |
Ugljikohidrati | 26,19 g | 39,29 g |
Masti | 16,04 g | 24,06 g |