Vjerojatno ne vjeruješ da postoji torta od sira bez nezdravih masti i šećera, a koja je još uvijek kremasta i ukusna?
Ovaj recept će te uvjeriti u suprotno! A i donijeti će pravi preokret u tvoj život, jer si ovako pripremljenu tortu od sira možeš priuštiti za doručak, bez grižnje savjesti i brojanja kalorija.
Vrijeme pripreme: 2 uri Vrijeme kuhanja: 1 ura 30 min Zahtjevnost: 




Sastojci:
- 250 g mljevenih badema
- 1 jabuka
- 30 g malina
- 560 g pravog grčkog jogurta
- 2 jaja
- 2 bjelanjka
- 80 g Golden Tree Whey Proteina
- 30 g eritritola
- 1 žličica vanilije
- 80 g bademovog mlijeka
Priprema:
- Za pripremu ovog cheesecakea potrebno je malo više vremena i koncentracije, ali konačna je nagrada utoliko slađa. Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 170 ° C.
- Zatim u srednje velikoj zdjeli pomiješamo sastojke za dno, odnosno mljevene bademe, jabučni ocat (možeš ga jednostavno pripremiti kod kuće miješajući oguljene i narezane jabuke u glatku kašu), prstohvat soli i eritritol (40 g).
- Masu rasporedimo na dno kalupa za torte i pečemo u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta da se lagano zapeče. Izvadimo i ohladimo pećnicu na 160 ° C.
- U međuvremenu pripremimo nadjev od jogurta. U zdjeli električnim mikserom dobro izmiješamo jogurt i eritritol (20 g), a zatim dodamo jaja, bjelanjke, mlijeko, proteine u prahu, vaniliju i malo soli. Sve dobro promiješamo.
- Masu izlijemo na prethodno pečeno dno kolača i sve stavimo peći na 30 minuta. Zatim smanjimo temperaturu pećnice na 90 ° C i pečemo još sat vremena.
- Kako znamo kada je kolač pečen? Dodirnemo ga u sredini prstom – kada na prstu ne ostane ništa (masa se ne lijepi), kolač je gotov. Ostavimo da se malo ohladi i dodamo maline.
Dobar tek!
| 100 g | Porcija |
Energetska vrijednost | 259,95 kcal/1091,8 kJ | 389,93 kcal/1637,71 kJ |
Bjelančevine | 18,55 g | 27,83 g |
Ugljikohidrati | 15,67 g | 23,5 g |
Masti | 15,54 g | 23,31 g |