🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Raffaello torta s bobičastim voćem
 

Raffaello torta s bobičastim voćem

Datum objave: 18/06/2021
Raffaello torta s bobičastim voćem

Obožavaš li i ti Rafaello kuglice? A bobičasto voće? Ako želiš kombinirati oba okusa u zapanjujuću kremastu slasticu, na pravom si mjestu. Uz to, moja Rafaello torta od jagoda je veganska, sočna i zdrava, tako da vjerujem da će se uskoro pronaći vremena za pripremu ove izuzetne slastice.


Vrijeme pripreme: 45 min      Vrijeme kuhanja: 40 min    Zahtjevnost

Sastojci:

  • 150 ml rastopljenog kokosovog ulja,
  • 250 g integralnog brašna,
  • 350 ml kokosove kreme,
  • 100 g bobičastog voća (svježe ili smrznuto),
  • 30 g yacon sirupa,
  • 10 g listića badema,
  • 230 ml bademovog mlijeka,
  • 100 g kokosovog brašna,
  • 100 g eritritola,
  • pola žličice soli,
  • 20 g vanilije,
  • 20 g jabučnog octa,
  • 5 g sode bikarbone,
  • 5 g praška za pecivo,
  • 10 g želatine agar agar.

Priprema:

  1. Za početak uključimo pećnicu i namjestimo je na 180 ° C.
  2. Zatim krećemo s pripremom kolača. U posudi pomiješamo bademovo mlijeko i ocat. Ostavimo nekoliko minuta da se sastojci sjedine.
  3. U drugu posudu stavimo brašno, eritritol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  4. Smjesi mlijeka i octa dodamo otopljeno ulje i vaniliju i sve dobro promiješamo.
  5. Spojimo mokre i suhe sastojke i dobro promiješamo da bismo dobili blago tekuću smjesu. Po potrebi dodamo brašno ili mlijeko za pravu teksturu.
  6. Podijelimo masu na dva jednaka dijela.
  7. Manji pleh za pečenje obložimo papirom za pečenje i u njega ulijemo polovicu mase. Stavimo u pećnicu i pečemo 20 minuta. Vilicom ili čačkalicom provjerimo je li pečeno (gotovo je kada se masa ne lijepi za vilicu ili čačkalicu).
  8. Učinimo isto s drugim dijelom mase.
  9. Kad je drugi dio pečen, izmiksamo kokosovo vrhnje (prema uputama na pakiranju).
  10. U šlag dodamo kokosovo brašno (malo ostavimo za posip na kraju), dobro promiješamo i stavimo u hladnjak.
  11. Zatim zagrijemo bobičasto voće na vrućoj tavi i po želji malo zasladite. Smjesi dodamo agar agar, slijedeći upute na pakiranju.
  12. Kad se biskvit malo ohladi, premažemo prvi sloj bobičastim voćem i dodamo malo smjese kokosa i vrhnja.
  13. Dodamo drugi sloj biskvita i premažemo samo mješavinom kokosa i vrhnja.
  14. Na kraju po vrhu posipamo kokosovo brašno i listiće badema.
100 gPorcija
Energetska vrijednost148,95 kcal/625,6 kJ372,38 kcal/1563,99 kJ
Bjelančevine2,78 g6,96 g
Ugljikohidrati11,66 g29,15 g
Masti10,21 g25,53 g

Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se