Pogledajte sve članke iz kategorije:
Kad mi je ponestalo ideja što napraviti za prilog, sjetio sam se dobre stare hajdinske kaše s gljivama. “Ovo je odličan izbor!”, rekao sam si. I upravo se takvim i pokazalo. Obrok je uravnotežen, raznolik, cjelovit i naravno, zdrav.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 35 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
– piletina,
– hajdinska kaša,
– gljive,
– povrće (tikvice i mrkva),
– peršin,
– češnjak
– kokosov maslac
– timijan
– sol
Priprema:
Piletinu začinimo po želji i ispečemo na kokosovom ulju.
U rajnglu istresemo hajdinsku kašu i u slanoj vodi na umjerenoj vatri kuhamo 20 minuta. Kad nabubri, ocijedimo ju. Operemo i isjeckamo peršin i timijan. Gljive očistimo, operemo i osušimo papirnatim ručnikom. Narežemo na listiće debljine 5mm. Češnjak ogulimo i isjeckamo.
Na većoj tavi rastopimo kokosov maslac. Dodamo gljive, prepržimo ih toliko da porumene, dodamo češnjak, timijan i peršin. Sve zajedno izmiješamo, a gljive će već tada pustiti svoj sok. Dodamo hajdinsku kašu. Po ukusu posolimo i popaprimo. Ponovno izmiješamo kako bismo rasporedili sastojke i kuhamo 5 minuta.
Tikvice i mrkve operemo, narežemo na trakice i pečemo na kokosovom maslacu 10 minuta. Začinimo po želji.
Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.