Izvrsna ideja za obrok, za koji nećeš morati provesti puno vremena u kuhinji. Prilog je tako jednostavan da će ti ostati puno vremena za uživanje u ovim pikantnim čili ražnjićima.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 20 min Zahtjevnost:
Sastojci:
- 150 g pilećeg mesa
- 10 g maslinovog ulja
- 10 g yacon sirupa
- 10 g sojinog umaka
- 50 g integralnog kus-kusa
- 10 g crnih maslina
- čili
- pelati
- luk
- češnjak
- đumbir
- limeta
Priprema:
- Za početak meso mariniramo: u maloj zdjeli stavimo narezano meso, soja sos, žličicu maslinovog ulja, naribani đumbir i sve začinimo soli i paprom. Zatim komadiće mesa nabodemo na ražnjiće.
- Kus-kus pripremimo prema uputama na pakiranju. Kad je kuhan, dodamo mu masline narezane na kolutiće.
- Nakon što su prva dva koraka uspješno završena, krećemo ispeći ražnjiće na žaru. Pripremimo bbq umak: na tavi zagrijemo nasjeckani luk i češnjak. Kad malo promijene boju, dodamo pelate, čili i sirup. Pustimo da se kuha na umjerenoj vatri nekoliko minuta i stavimo sa strane.
- Nakon što je meso pečeno, poslužimo ga zajedno s kus-kusom i umakom.
Dobar tek!
| Porcija |
Energetska vrijednost | 460,32 kcal/1933,34 kJ |
Bjelančevine | 42,35 g |
Ugljikohidrati | 41,84 g |
Masti | 14,32 g |