Guacamole je umak koji ti je sigurno poznat. Vjerojatno znaš i da se odlično slaže s meksičkim tortiljama, ali ovaj put za tebe imam poseban recept u kombinaciji s pikantnim batacima.
Zanima li te recept? Brzo zasuči rukave i kreni na posao.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 50 min Zahtjevnost:
Sastojci:
- 100 g pilećih bataka
- 50 g batata
- 1 datulja
- 10 g maslinovog ulja
- 10 g sjemenki gorušice
- 0,5 avokada
- mljevena paprika
- šafran
- češnjak
- luk
- klice
- limun
- pelati
Priprema:
- Za početak uključimo pećnicu i namjestimo temperaturu na 200 ° C.
- Manji pleh za pečenje omotamo pek papirom i na njega posložimo meso koje smo posolili, popaprili i premazali maslinovim uljem. Pečemo sat vremena, tako da bataci budu taman zapečeni.
- Zatim pripremimo umak za piletinu. Mikserom dobro izmiješamo pelate, datulje, limunov sok, češnjak i maslinovo ulje. Ako je potrebno, dodamo dvije žličice vode. Umak ulijemo u zdjelu.
- U većoj posudi skuhamo komade batata.
- Na kraju pripremimo guacamole. U manju zdjelu stavimo avokado, nasjeckani luk, češnjak, limunov sok, sol i papar. Sve dobro zgnječimo i promiješamo.
- Netom prije nego što su bataci hrskavo pečeni, premažemo ih umakom od pelata, dodamo šafran i mljevenu papriku, dobro promiješamo i pečemo još 5 do 10 minuta.
- Kad se jelo posluži, posipamo ga klicama.
Dobar tek!
| Porcija |
Energetska vrijednost | 543,83 kcal/2284,09 kJ |
Bjelančevine | 24,89 g |
Ugljikohidrati | 29,86 g |
Masti | 35,21 g |