Ekskluzivni popusti samo još 00:00:00 🤩 Uštedi čak dodatnih 20 % s kodom “spring20” 👉
Naslovna / Recepti / Lješnjak torta s kremom od kokosa
 

Lješnjak torta s kremom od kokosa

Datum objave: 05/03/2021
Lješnjak torta s kremom od kokosa

Lješnjak torta je desert iz snova. Ima sve: najprije je hrskava, s donjim slojem sličnim keksima, zatim slijedi kremasta čokoladna sredina i na kraju te čeka odlilčno kokosovo vrhnje.
Pretpostavljam da sam te zainteresirao i zato se što prije primi posla!


Vrijeme pripreme: 20 min (+ 1 dan u hladnjaku)      Vrijeme kuhanja: 20 min      Zahtjevnost

Sastojci:

  • 80 g zobenih pahuljica
  • 80 g lješnjaka
  • 40 g indijskih oraščića
  • 120 g kokosovog brašna
  • 25 g tapioka brašna
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 60 g yacon sirupa
  • 100 g kokosovog vrhnja
  • 400 ml kokosovog mlijeka iz limenke
  • žličica vanilije
  • 70 g kakaa
  • 250 ml biljnog mlijeka

Priprema:

  1. Da bi desert bio što brže gotov, dan ranije ostavimo indijski orah da se namače u vodi (neka se namaču barem preko noći).
  2. Sutradan električnim mikserom fino izmiješamo zobene pahuljice i lješnjake. Zatim dodamo kokosovo brašno, 30 g kakaa, 40 g rastopljenog kokosovog ulja, 30 g yacon sirupa i prstohvat soli.
  3. Zagrijemo pećnicu na 170 ° C, lagano nauljimo lim za pečenje i stavimo tijesto.
  4. Stavimo u pećnicu na 20 minuta.
  5. U međuvremenu pripremimo čokoladni nadjev. U zdjeli pomiješamo 200 ml kokosovog mlijeka i brašna od tapioke (ili bilo kojeg brašna po izboru, samo pazimo da je integralno) i dobro promiješamo da masa ne bude puna grudica.
  6. Preostalu tekućinu iz limenke kokosovog mlijeka ulijemo u drugu posudu, dodamo biljno mlijeko, indijske oraščiće, ostatak sirupa, kakao, vaniliju i prstohvat soli.
  7. Dobro izmiješamo štapnim mikserom i dodamo u posudu s mlijekom i brašnom.
  8. Prebacimo sve u lonac i zagrijemo na umjerenoj vatri dok ne dobijemo smjesu nalik pudingu.
  9. Prelijemo po pripremljenoj kori koju smo u međuvremenu izvadili iz pećnice.
  10. Ostavimo da se masa sasvim ohladi. Najbolje će biti da tortu preko noći ostavimo u hladnjaku.
  11. Za kraj tortu premažemo kokosovim vrhnjem, napravljenim prema uputama s ambalaže.

Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži:

100 gPorcija
Energetska vrijednost111,45 kcal/468,09 kJ222,19 kcal/933,21 kJ
Bjelančevine3,24 g6,48 g
Ugljikohidrati9,18 g18,35 g
Masti6,82 g13,65 g


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se