Već duže vrijeme želiš pripremiti ukusnu slasticu, a ne znaš koju odabrati? Dopusti mi da ti priskočim u pomoć sa svojim receptom za čokoladni tart od kruške. Ovaj recept je jedan od najčokoladnijih i najkremastijih, a obogaćen je voćem i orašastim plodovima, pa je priprema pilično jednostavna.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 30 min Zahtjevnost:
Sastojci:
- 1 kruška
- 90 g integralnog brašna
- 60 g bademovog brašna
- 125 g indijskih oraščića
- 6 žlica yacon sirupa
- 1 žlica chia sjemenki
- 100 g kokosovog ulja
- 20 g tamne čokolade (narezane na manje komadiće)
- 80 g kakaa
- 1 žličica vanilije
- 3 žlice eritritola, 175ml vode.
Priprema:
- Dan ranije ili barem dva sata prije nego počnemo s pripremom nadjeva, u vodi namočimo indijske oraščiće.
- Upalimo pećnicu i temperaturu namjestimo na 170 °C.
- U većoj posudi pomiješamo integralno i bademovo brašno, 40 g kakaa u prahu, eritritol i prstohvat soli.
- Promiješamo, dodamo komadiće tamne čokolade, vaniliju i kokosovo ulje. Rukama sve dobro izmijesimo i oblikujemo tijesto.
- Kad dobijemo jednakomjernu grudu, rasporedimo je po plehu za pečenje. Tijesto rasporedimo po rubovima.
- Stavimo u pećnicu i pečemo 20 minuta.
- U međuvremenu pripremimo nadjev. Ocijedimo indijske oraščiće, operemo pod tekućom vodom te stavimo u električni mikser.
- Dodamo vodu (175ml), ostatak kakaa, sirup, chia sjemenke, vaniliju, prstohvat soli i rastopljeno kokosovo ulje.
- Kad se tijesto hrskavo zapeče i ohladi, najprije ga obložimo kruškom narezanom na šnite, a zatim dodamo nadjev od indijskih oraščića.
- Za kraj, nekoliko šnita kruške rasporedimo po vrhu i sve zajedno stavimo u hladnjak da se masa malo stisne.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži:
| 100 g | Porcija |
Energetska vrijednost | 349,09 kcal/1466,172 kJ | 523,63 kcal/2199,25 kJ |
Bjelančevine | 9,9 g | 14,83 g |
Ugljikohidrati | 20,36 g | 30,54 g |
Masti | 25,35 g | 38,02 g |