🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Crumble od trešanja (drobljenac)
 

Crumble od trešanja (drobljenac)

Datum objave: 05/05/2019
Crumble od trešanja (drobljenac)

Crumble je luda poslastica s hrskavim vrhom, pod kojim se skriva vruće voće.

Mogu se kladiti da se pripreme možeš uhvatiti već danas, čak i ako nemaš sve potrebne sastojke. Kod voća, ne vidim ograničenja, jer možeš iskoristiti i ono koje se skriva u zamrzivaču.

Isto tako, možeš improvizirati i pri gornjem dijelu 😉 Integralno brašno, orašasti plodovi i kokos su odlična zamjena za neki od sastojaka.

Ok, pogledajmo kako možemo pripremiti ovu poslasticu!

 


Vrijeme pripreme: 10 min     Vrijeme pečenja: 25 min     Ukupno: 35 min

Sastojci:
– trešnje iz kompota,
– yacon sirup,
– pravi grčki jogurt s niskim udjelom masti,
– zobene pahuljice,
– bademovo brašno,
– kokosovo ulje,
– vanilija,
– cimet.

Priprema:

Za početak uključimo pećnicu i temperaturu namjestimo na 180 stupnjeva Celzijusa.

U prvoj posudi pomiješamo trešnje, vaniliju, cimet i yacon sirup, a u drugoj prognjetemo rastopljeno ulje, cimet, bademovo brašno i mljevene lješnjake, te tako dobijemo drobljenac.

Manji pleh obložimo pek papirom, na njega prvo istresemo voće i zatim dodamo mješavinu iz druge posude.

Sve skupa potisnemo u pećnicu i pečemo slabih pola sata, sve dok gornji sloj ne postane lagano zlatne boje.

Čisto na kraju po vrhu dodamo još malo pravog grčkog jogurta, te cimet i time je doručak pripremeljen.

Dobar tek!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se