🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Božićne vanilin kiflice
 

Božićne vanilin kiflice

Datum objave: 21/12/2016
Božićne vanilin kiflice

Miris domaće hrane, blagdanskih slastica i Božićnih kolačića je nešto najljepše u Božićno-Novogodišnje vrijeme. Ovi primamljivi kiflići će sigurno donijeti pravu Božićnu atmosferu u vaše domove i podsjetiti vas na slasne pržene bademe kakvi se prodaju na Božićnom sajmu.

 


Vrijeme pripreme: 30 min      Vrijeme pečenja: 8-12 min   Ukupno: 1 h-1,5 h

Sastojci:
– 150 g bademovog brašna odnosno fino mljevenih badema,
– 70 g maslaca,
– 100 g mljevenih badema,
– 2 jaja
– 120 g Sukrina,
– 1 čajna žličica pecilnog praška,
– 1 mjerica vanilijinih 100% prirodnih bjelančevina u prahu (Golden TREE),
– 1 mahuna vanilije,
– Sukrin u prahu po želji.

Priprema:
Pećnicu zagrijemo na 180°C, a pekač obložimo papirom za pečenje. Maslac malo zagrijemo jer ćemo ga tako lakše dodati masi za kiflice. Pecilni prašak pomiješamo s bademovim brašnom ili fino mljevenim bademima, kako bi se pecilni prašak lijepo rasporedio. Dodamo maslac, mljevene bademe, Sukrin i bjelančevine u prahu. Na kraju dodamo 2 jaja i sredinu mahune vanilije koju smo ostrugali nožem. Masu dobro izmijesimo kako bi se svi sastojci dobro izmiješali. Masa mora biti vlažna, nikako previše suha. Ako je masa prevlažna, možete dodati još malo brašna, a ako je presuha, možete dodati jaje ili malo maslaca. Kad je masa spremna, oblikujemo kifliće. Preporučam da oblikujete malo veće kifliće jer je ova masa malo osjetljivija u odnosu na klasičnu masu za kifliće. Ako će vam se kiflići lomiti, preporučam da oblikujete rolicu koju ćete položiti na pekač i utisnuti oblik. Neka među kiflićima bude malo prostora jer će rasti. Kifliće pečemo nekih 8-12 minuta, do željene boje. Kad su kiflići pečeni, pustite ih da se ohlade na pekaču jer su vrlo krhki. Kad su se ohladili, preselite ih i po želji posipajte Sukrinom u prahu.

Veselo i zdravo blagdansko zaslađivanje! 😉


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se