Pogledajte sve članke iz kategorije:
Opet ti je ostalo prezrelih banana i ne znaš što bi s njima?
Nema problema, jer evo rješenja. Bananin kolač s ricottom je sočan, ukusan, te brz i jednostavan za pripremu.
Ako ti kažem da sadrži i komadiće čokolade, vjerujem da ćeš odmah zasukati rukave.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja: 30 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
Priprema:
Pećnicu zagrijemo na 180 °C. Užu posudu za pečenje obložimo pek papirom. Pripremimo dvije zdjele.
U jednoj zdjeli vilicom dobro izgnječimo banane, a u drugoj pomiješamo brašno, jaja, ricottu, vaniliju i žličicu vinskog kamena. Zatim obje smjese pomiješamo u jednu masu – to činimo toliko dugo dok se sastojci dobro ne povežu. Na kraju umiješamo još tamnu čokoladu koju smo razlomili na manje komadiće.
Smjesu prelijemo u uži pekač, prethodno ovijen pek papirom. Kolač pečemo 30 minuta u zagrijanoj pećnici, sve dok ne postane lijepe zlatno-smeđe boje.
Nožem ili čačkalicom provjerimo je li dobro pečen.
Po želji bananin kolač s ricottom možemo zasladiti sirupom.
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži:
E (kcal/kJ) = 1381,7 kCal / 5781,03 kJ
Bjelančevine: 59,06 g
Ugljikohidrati: 224,16 g
Masti: 29,91 g
Dobar tek!
Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.