🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Što jesti za doručak za brže sagorijevanje masnoća
 

Što jesti za doručak za brže sagorijevanje masnoća

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 17/10/2016
Što jesti za doručak za brže sagorijevanje masnoća

Recite mi jedan dobar razlog zašto bi netko htio zaustaviti proces sagorijevanja suvišnih masnoća kad je u punom zaletu.

Organizam doslovno uništava masne naslage, a vi zbog samo jednog krivog poteza konkretno usporavate taj proces.

TEORIJA KOJA NE IZDRŽI U PRAKSI JE OBIČNA LAŽ!

miha-zajtrkPostoji jedna pogreška koju radi većina pojedinaca koja ujutro radi pogrešan potez. Na što morate paziti i koja su tri najbolja načina kad želite oblikovati čvrstu, zdravu figuru, saznat ćete u nastavku na portalu Golden Tree.

Sve što ti je potrebno za bržu preobrazbu udružio sam u mojoj Formuli za fit tijelo kojoj vjeruje već više od 12.000 mojih štićenika i s kojom postižu nevjerojatne rezultate!

Bez obzira na sve, doručak je izuzetno važna kad želimo oblikovati lijepu figuru. Teorije da i bez doručka možemo postići super rezultate vrijede, ali nemojte zaboraviti da je riječ o teorijama koje su u praksi teško izvedive i ne donose obećane rezultate.

A čini mi se da su rezultati ono što vas zanima.

PRAVE NAVIKE SU RECEPT ZA USPJEH

zajtrk1Poanta doručka je u tome da konkretno pomaže pri oblikovanju zdravih navika koje predstavljaju temelj uspješne preobrazbe.

Istraživanja pokazuju da je 90 posto pojedinaca koji su uspješno izgubilil suvišnu masnoću jelo doručak barem 5x tjedno. Pri preobrazbi su bili puno uspješnijih od onih koji su preskočili doručak.

S obzirom na taj podatak, čini mi se da uopće nema dileme oko toga treba li uvrstiti doručak u svoj jelovnik ili ne. Pitanje je što konzumirati kad ustanete ujutro, jer o vašoj odluci u velikoj mjeri ovisi koliko ćete brzo sagorijevati suvišne masnoće.

Istina je!!!

U slučaju pogrešne odluke ćete za rezultat morati uložiti puno više energije nego što ćete uložiti ako poslušate današnji savjet.

Neće biti dovoljno samo da konzumirate zdrave, kvalitetne namirnice. Ključan je jedan potpuno drugi faktor o kojem većina ni ne govori.

Dopustite da objasnim.

ODMOROM DO IDEALNIH UVJETA ZA SAGORIJEVANJE SUVIŠNIH MASNOĆA

pocitekDok se odmarate ili dok spavate, u vašem se tijelu pohranjuju glikogenske zalihe, što znači da organizam ulazi u fazu u kojoj kao primarni oblik energije koristi suvišne masnoće. To znači da ujutro, kad se tek probudimo, jako učinkovito upotrebljavamo masnoće.

Siguran sam da sam s ovom izjavom dobio vašu pozornost i priznajem da sam i sam bio iznenađen kad sam prvi put čuo za tu činjenicu.

Pitanje koje se pojavljuje u ovoj točki je kako taj proces, tj. maksimalnu uporabu suvišnih masnoća, produljiti što je više moguće.

Rješenje je u pravilnom odabiru doručka.

Istina je sljedeća…

ŠTO DULJE TRAJE, BIT ĆEMO USPJEŠNIJI

zmerna-prehrana-300x212Ako ujutro, kad doručkujete ne poremetite spomenutu ravnotežu ili stanje, masnoće ćete učinkovitije sagorijevati i nekoliko sati nakon doručka.

Kako bi nam to uspjelo, moramo paziti da inzulin, hormon koji je zadužen za uravnoteženje šećera u krvi ostane “na sigurnom.” U suprotnom slučaju se proces uporabe suvišnih masnoća može jako usporiti, pa čak i zaustaviti. Uz to, pada razina energije i često se javljaju napadaji gladi.

Kako bi se suvišne masnoće upotrebljavale što brže i kako bi inzulin ostao na mjestu, pri doručku moramo paziti na dvije stvari.

Pri prvom obroku dana nećemo jesti jednostavne ugljikohidrate (cornflakes, kroasane, jogurte s dodanim šećerom i slično), a pobrinut ćemo se da su kompleksni, zdravi ugljikohidrati (zobene pahuljice, punozrnati kruh, bobičasto voće i slično) u optimalnim količinama.

Upravo je količina šećera u hrani kriva za dizanje inzulina i posljedično, prekidanje uporabe suvišnih masnoća.

B+M+V=FORMULA ZA USPJEH

Glavninu doručka uvijek moraju predstavljati kvalitetne bjelančevine (jaja, posni sir, pravi grčki jogurt) i zdrave masnoće u kombinaciji s vlaknima.

Riječ je o makronamirnicama koje će se pobrinuti za stalni izvor energije i dobar osjećaj, te će omogućiti da se masnoće troše i nakon što ste se probudili.

Moja tri najdraža doručka su definitivno:

Ako vas zanima kako ih pripremam, obavezno kliknite na link i siguran sam da će se jedan od njih već sutra pojaviti na vašem tanjuru.

Kao što ste vjerojatno primijetili, nije uvijek dovoljno samo da se odlučite za zdrav život. To vam mogu potvrditi oni koji jedu pretežito zdravu hranu, a ne postižu željeni napredak.

Kako bismo to izbjegli, sam se u mojoj Formuli za Fit Tijelo pobrinuo da  pored jelovnika, dobijete još par savjeta uz koje ćete bez muke oblikovati svoj jelovnik i pravilno rasporediti obroke.

Kako ne biste samo vi bili ti koji znaju ovu jutarnju tajnu koja omogućava puno bolju uporabu suvišnih masnoća, obavezno dijelite ovu objavu s ostalima. Siguran sam da ćete pomoći mnogima.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se