🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Znanstveno dokazano rješenje za gubitak suvišnih masnoća na trbuhu
 

Znanstveno dokazano rješenje za gubitak suvišnih masnoća na trbuhu

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 18/04/2016
Znanstveno dokazano rješenje za gubitak suvišnih masnoća na trbuhu

Među svim porukama, komentarima i mailovima još uvijek preovladava pitanje kako se riješiti suvišne masnoće na trbuhu. Iako sam s vama podijelio nekoliko učinkovitih savjeta, odlučio sam dodatno istražiti i pronaći rješenje koje će vam omogućiti postizanje ravnog i isklesanog trbuha. U nastavku ću vam otkriti na što morate obratiti pozornost kako bi proces gubitka suvišne masnoće bio brži i kako biste se u svom tijelu osjećali zaista samouvjereno.

Krenimo! Ako želimo imati ravan, isklesan trbuh bez suvišnih masnoća jasno je da moramo ubrzati metabolizam, istopiti masne naslage, odoljeti slatkim iskušenjima i konzumirati manje kalorija nego inače. Vjerojatno ste pomislili: »Ok, to već znam, ali kako na jednostavan način savladati spomenute prepreke?«

Rješenje se skriva u prehrani. Slušajte me dobro! Umjerena i raznovrsna prehrana je ključ za postizanje željenog rezultata. U to nema sumnje, ali obratite pozornost! Istraživanja su pokazala da među svim makronutrijentima ključnu ulogu pri gubitku masnoće na trbuhu imaju bjelančevine.

Potvrdu za istinitost spomenute tvrdnje nalazimo u sljedeća tri podatka:

Optimalna količina konzumiranih bjelančevina:

  • je ta, koja ubrzava metabolizam i tako bez ikakve dodatne promjene tijekom dana potrošite od osamdeset do sto kalorija više nego inače (80-100 kalorija),
  • želja za slatkom, slanom i nezdravom hranom gotovo je dvostruko manja, što znači da konkretno ograničavamo nepotrebno taloženje masnoća (60 %),
  • pored toga, dnevno konzumiramo dobrih 400 kalorija manje (441 kalorija).

Sve to događa se zbog jedne promjene na našem jelovniku, a to je optimalna količina konzumiranih bjelančevina. Da ne bi bilo zabune, statistike su rezultati međunarodnih istraživanja i pravi su pokazatelj onoga što se događa u našem tijelu.

2proteinZašto su bjelančevine toliko posebne kada govorimo o gubitku suvišne masnoće? Glavni razlog skriva se u aminokiselinama, koje grade bjelančevine. Najvažniju ulogu ima aminokiselina koju nazivamo leucin. Ona ima jedinstveno svojstvo, jer omogućava gubitak suvišnih masnoća, a pri tome štiti mišiće od razgradnje. Zvuči fantastično, što zaista jest. Rezultati su manja količina masnoće i čvršće tijelo.

Kako biste konzumirali optimalnu količinu neka bjelančevine predstavljaju približno trećinu vašeg dnevnog unosa kalorija. Usredotočite se prije svega na namirnice kao što su jaja, govedina, svinjetina i perad, po mogućnosti iz domaćeg uzgoja, domaće mliječne proizvode, ribe i mahunarke. Vrlo važno je da konzumirate kvalitetne i besprijekorne proizvode.

Time što ćete promijeniti omjer među makronutrijentima duže ćete ostati siti i tako odoljeti mnogim iskušenjima i nezdravim grickalicama.

Ispod sam vam pripremio još nekoliko jednostavnih primjera za zamjenu odnosno pripremu obroka, koji sadrži sve potrebne makronutrijente, kako ugljikohidrate tako i bjelančevine i masnoće.

Prijedlozi
Doručak: Jaje na pogačici
Užina: Hrskavi slanutak “snack”
Ručak: Musaka od kvinoje s povrćem i piletinom
Večera: Riblji file s komoračem

Ne zaboravi pregledati zdrave recepte. Ova rubrika se ubrzano puni i uvjeren sam da će i tebi dobro doći neka od ideja za stvaranje gurmanskih užitaka.

Imaš li pitanje? Napiši ga u donji komentar ili pošalji na moju e-adresu. S ekipom ću se potruditi za brz odgovor i tako ti pomoći da ostvariš svoje snove. Poznajete li nekoga kome bi ovi savjeti mogli pomoći? Bez oklijevanja podijelite ovu objavu s njim/njom i potrudite se da odabere pravi način postizanja cilja 😉


LITERATURA:

Protein intake and energy balance. – Westerterp-Plantenga MS.

Intake of macronutrients as predictors of 5-y changes in waist circumference. – Halkjaer J, Tjønneland A, Thomsen BL, Overvad K, Sørensen TI.

Gluconeogenesis and energy expenditure after a high-protein, carbohydrate-free diet. – Veldhorst MA, Westerterp-Plantenga MS, Westerterp KR.

The effects of consuming frequent, higher protein meals on appetite and satiety during weight loss in overweight/obese men. – Leidy HJ, Tang M, Armstrong CL, Martin CB, Campbell WW.

Postprandial thermogenesis is increased 100% on a high-protein, low-fat diet versus a high-carbohydrate, low-fat diet in healthy, young women. – Johnston CS, Day CS, Swan PD.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Biljni kompleks pogodan za jetru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se