NE PROPUSTI 🧐 POČINJE NOVO POGLAVLJE U NAŠOJ PRIČI 👉 "PROČITAJ OVDJE”
Naslovna / Recepti / Ručak / Tjestenina s račićima u sočnom crvenom umaku
 

Tjestenina s račićima u sočnom crvenom umaku

Datum objave: 03/02/2016
Tjestenina  s račićima u sočnom crvenom umaku

Ovaj put smo za vas pripremili zdrav i ukusan obrok, koji će se na vašem jelovniku pojavljivati više nego što mislite.

FT-recepti-tjestenina-s-raicima-u-socnom-crvenom-umaku


Vrijeme pripreme: 10 min    Vrijeme kuhanja: 25 min       Ukupno: 35 min

Sastojci:

– integralna tjestenina,
– račići,
– crveni luk,
– crvena paprika,
– rajčica,
– pršut,
– bijelo vino,
– sol,
– češnjak,
– mažuran,
– ružmarin,
– timijan,
– bosiljak.

Priprema:

Na maslinovom ulju ispržimo luk i crvenu papriku. Međuvremenom isjeckamo jedan češanj češnjaka i prepržimo račiće. Ako su vam račići svježi, onda možete ispustiti ovaj korak. Kad luk pozlati, dodajte mu češnjak. Kad ga budete zamirisali, to je znak, da dodate račiće. Sve skupa prelijete bijelim vinom. Kad tekućina ispari, dodamo rajčicu i začine, te skuhamo još tjestenine. Kad se skuhaju, ocijedimo ih, dodamo u posudu sa umakom te dobro promiješamo. Na kraju za još bolji okus dodamo šnitu pršuta, kojeg narežemo na tanke trake te naribamo još malo parmezana.

Dobar tek! 😉

 


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se