🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Ručak / Složenac od tikvica
 

Složenac od tikvica

Datum objave: 05/08/2019
Složenac od tikvica

Ovaj božanstveni složenac će te očarati!

Ako mene pitaš, četiri sloja sve samih divnih sastojaka je prava poslastica. I znaš što je najbolje?

Ako si ovo skuhaš danas za večeru, imaš riješen i ručak na poslu, odnosno na predavanju, jer ovaj bombastični složenac možeš jesti i hladan.

 


Vrijeme pripreme: 20 min     Vrijeme pečenja: 55 min     Ukupno: 1 sat 15 min

Sastojci:
– 2 srednje velike tikvice
– luk
– paprika
– 3 rajčice
– 350 g mljevene govedine (bezmasne)
– 2-3 žlice grčkog jogurta
– 3–4 jaja
– mozarella
– češnjak
– mažuran
– timijan
– bosiljak
– peršin
– sol
– papar
– kokosov maslac

Priprema:

Prvo u tavi pripremimo meso.

Na kokosovom maslacu popržimo luk, dodamo na komadiće narezanu papriku, te malo prodinstamo, dodamo meso i pržimo toliko dugo da tekućina ishlapi. Malo posolimo i umiješamo začine, te na kraju dodamo još nasjeckanu rajčicu. Promiješamo i sve zajedno kuhamo još dobrih 10-15min.

U međuvremenu, oprane tikvice razrežemo na približno pola cm debele šnite, te ih položimo u manji pleh*. Sloj prekrijemo mesom i ponovno dodamo sloj tikvica, te postupak ponovimo.**

Završimo s trećim slojem tikvica i sve zajedno prelijemo mješavinom jaja i grčkog jogurta, a kao točku na i dodamo mozarellu.

Pleh stavimo u prethodno ugrijanu pećnicu (180° C) i pečemo pokriveno približno 45 min, a zatim zadnjih par minuta otkrijemo, kako bi jelo po vrhu dobilo zlatno smeđu boju.

*Ako koristimo veći pleh, dovoljna su samo dva sloja tikvica, između kojih je meso.

**Ako nam je na kraju ostalo još malo tikvica, naribamo ih preko gornjeg sloja.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se