🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Večera / Sexyburger
 

Sexyburger

Datum objave: 10/08/2016
Sexyburger

Današnji hamburger je dobio ime Sexyburger. Nahranit će tvoje tijelo bjelančevinama, vitaminima, mineralima i zdravim mastima. Odrezak i jaje će pomoći da tvoja figura bude čvrsta. Avokado koji obiluje vitaminom E pobrinut će se za lijepu kožu, a sjemenke da dobiješ dovoljno minerala itd. Sve u svemu, imat ćeš seksi, fit tijelo i obilje energije.

 


Vrijeme pripreme: 15 min      Vrijeme pečenja: 10 min    Ukupno: 25 min

Sastojci:

– 1/2 cvjetače,
– 1 jaje,
– sol,
– papar,
– zreli avokado,
– 1/4 manjeg luka,
– sok 1/2 limuna,
– kajenski papar,
– 1 pileća prsa (odrezak),
– maslinovo ulje,
– 2 rotkvice,
– razne sjemenke,
– mladi špinat (može i rikula ili lisnata salata po izboru)

Priprema:

“Lepinje”

U visoku posudu nadrobimo cvjetaču, na manje cvjetove. Posudu ne napunimo do vrha. Štapnim mikserom izmiksamo cvjetaču kako bi smo dobili “cvjetačinu rižu” po izgledu. Cvjetaču zatim na 1 minutu stavimo u mikrovalnu pećnicu (ako nemaš mikrovalnu, cvjetaču možeš kuhati u vodi 15 minuta i zatim dobro ocijediš).

Kuhanu cvjetaču istresemo na čistu kuhinjsku krpu, koju iznad sudopera zavijemo na obje strane kako bi se uklonila suvišna voda. Istresemo u posudu, dodamo jaje, sol i papar te dobro promiješamo kako bismo dobili jednoličnu masu. Masu izlijemo na papir za pečenje i oblikujemo ”lepinje.” Pečemo nekih 9 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok “lepinje” ne porumene i hrskavo se zapeku.

Odrezak:

Meso operemo, osušimo, posolimo i popaprimo te ispečemo na tavi, na dobro zagrijanom ulju.

Umak:

Avokado prerežemo po sredini, izdubimo meso i stavimo ga u manju posudicu. Dodamo kajenski papar, sol, papar, nekoliko kapljica limunovog soka i na sitno nasjeckani luk. Izgniječimo sve vilicom dok ne dobijemo glatku smjesu.

Ostala priprema:

Rotkvice operemo i narežemo na tanke kolutiće. Operemo salatu i položimo ju na veći tanjur. Salatu pokapamo s preostalim limunovim sokom i posipamo sjemenkama. Položimo jednu “lepinju” i namažemo ju avokadovim umakom. Na vrh stavimo rotkvice i odrezak. Pokrijemo s drugom “lepinjom.”

Dobar tek!

 


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se