Naslovna / Recepti / Večera / Šarena povrtna tava
 

Šarena povrtna tava

Datum objave: 21/05/2021
Šarena povrtna tava

Ova šarena tava puna je svježeg povrća, pa je bogata vitaminima, mineralima i vlaknima. Povrh svega, dodatkom feta sira dočarava tipičan mediteranski okus i pruža proteine ​​i kalcij koji su nam potrebni za zdrave kosti i zube.


Vrijeme pripreme: 10min      Vrijeme kuhanja: 15 min      Zahtjevnost

Sastojci:

  • 100 g feta sira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 manje tikvice
  • 1 velika zelena paprika
  • 1 velika crvena paprika
  • ½ luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica ružmarina
  • 2 šake cherry rajčice

Priprema:

  1. Za početak pripremimo, očistimo i narežemo povrće na kriške ili komade po želji.
  2. Luk i češnjak narežemo na komade veličine po želji.
  3. U tavu nakapamo maslinovo ulje i na njemu popržimo narezani luk i češnjak.
  4. Zatim dodamo i popržimo povrće.
  5. Začinimo po ukusu solju, paprom, ružmarinom i timijanom.
  6. Na kraju dodamo feta sir i jelo je gotovo.

Dobar tek!

100 gPorcija
Energetska vrijednost17,74 kcal/74,49 kJ88,68 kcal/372,46 kJ
Bjelančevine0,71 g3,55 g
Ugljikohidrati0,82 g4,09 g
Masti1,56 g7,82 g

Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se