NE PROPUSTI 🧐 POČINJE NOVO POGLAVLJE U NAŠOJ PRIČI 👉 "PROČITAJ OVDJE”
Naslovna / Recepti / Užina / Rižoto s mariniranim tofuom
 

Rižoto s mariniranim tofuom

Datum objave: 06/07/2016
Rižoto s mariniranim tofuom

Ovaj me recept odveo u daleku Aziju, iako možda samo na tanjuru.

Vjerujem da će se isto dogoditi i tebi.

FT-recepti-rizoto-s-mariniranim-tofuom


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme kuhanja: 20 min    Ukupno: 30 min

Sastojci:

– basmati riža,

– tofu,

– 1/4 žličice kurkume,

– 3 žlice light sojinog umaka,

– 1 manja glavica luka,

– 1 crvena paprika,

– 3 češnja češnjaka,

– 1 manji brokoli.

Priprema:

Tofu položimo na papirnati ubrus, tako se upije višak tekućine i pustimo ga da stoji 5-10 minuta. U međuvremenu zavrijemo 4,5 dcl dobro posoljene vode i u njoj skuhamo rižu. Kuhamo približno 10 minuta. Kuhanu rižu ocijedimo pod hladnom tekoćom vodom, kako bi smo spriječili da se raskuha.

U prvoj tavi ispečemo na kockice narezan tofu, a pečemo ga dok ne porumeni. Nakon 5 minuta u tavu istresemo kurkumu i dolijemo 1/3 sojinog umaka, a tofu okrenemo tako da cijeli bude u umaku. Smanjimo vatru i pustimo.

U drugoj tavi ili woku zagrijemo ulje i počnemo sa stir-fry tehnikom pripreme povrća. Stir-fry znači da povrće brzo ispečemo na visokoj temperaturi. Započnemo s komadićima luka, dodamo češnjak, papriku i brokulu. Nakon 4 minute dodamo tofu i ostatak sojinog umaka, promiješamo i dodamo kuhanu rižu. Sve zajedno ponovno promiješamo i poslužimo.

Dobar tek!

Recept su za nas pripremili KuhanjeJeZakon.si. Na tom se portalu tjedno pripremaju novi slasni recepti koje vam se zajedno s odmjerenim, očišćenim i svježim sastojcima  besplatno dostavljaju na kućni prag. Za više informacija, pogledajte ovdje…


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se