Pogledajte sve članke iz kategorije:
Uz pomoć današnjeg recepta možeš napraviti najhrskavije, najsočnije polpete od tikvica i jaja s feta sirom. Možeš ih jesti za ručak, ali i za užinu ili večeru.
Lagani obrok prožet kvalitetnim bjelančevinama i zdravim masnoćama na tvom se jelovniku bez problema može naći već danas.
Pogledajmo brzo što ti je potrebno za pripremu.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 8 min Ukupno: 18 min
Sastojci:
– 500 grama tikvica,
– 200 grama laganog feta sira,
– 2 jaja,
– 80 grama punozrnatog brašna,
– nekoliko listića bosiljka,
– sol,
– papar,
– chilli (po želji),
– kumin (po želji),
– luk (po želji).
Priprema:
Priprema super sočnih polpeta od tikvica je stvarno jednostavna. Sve što trebaš je malo veća posuda, nekoliko osnovnih sastojaka i metlica za miješanje.
Osnova današnjeg recepta su tikvice koje obavezno moraš pravilo pripremiti. To znači da u veću posudu položiš krpu na koju ćeš naribati 500 grama tikvica. Kad su pripremljene, krpu oviješ oko mase i snažno stisneš da tikvice ispuste što više vode. Kod ovog koraka se stvarno isplati jako potruditi jer će polpeti biti puno hrskaviji i sočniji.
Kad su naribane tikvice ocijeđene, položiš ih u posudu, na komadiće nadrobiš feta sir, dodaš jaja, sol, papar, sjeckani luk, chilli, kumin, malo bosiljka i na kraju punozrnato brašno.Metlicom ili žlicom sve zajedno izmiješaš i masa je spremna. Na tavi otopiš kocku kokosovog maslaca i pričekaš da se površina zagrije.
Kad je sve spremno, žlicom zagrabiš dio mase, položiš ju na tavu i lagano potapkaš da se napravi manji polpet. Taj postupak ponavljaš s ostatkom mase i čekaš da donja strana polpeta lagano posmeđi. Nakon nekog vremena lopaticom za kuhanje okreneš polpete da se ispeku i sa druge strane i obrok je spreman.
Kao točku na i, tikvice možeš pripremiti u kombinaciji s umakom od pravog grčkog jogurta i obrok će biti još bolji.
Jedva čekam povratnu informaciju kako ti se sviđa današnji recept.
Dobar tek 😉
Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.