🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Večera / Pizza od raženog brašna s kaduljom i narom
 

Pizza od raženog brašna s kaduljom i narom

Datum objave: 16/04/2021
Pizza od raženog brašna s kaduljom i narom

Jesi li pravi “pizzaholičar”? Pa zašto onda uvijek radiš istu klasičnu pizzu, kad su mogućnosti za izradu pizze neograničene, a kombinacije okusa beskrajne? Ova domaća ražena pizza puna je izuzetno ukusnih sastojaka. Isprobaj je i nećeš požaliti – nar, kelj i domaći pesto svježa su kombinacija koju nećeš zaboraviti, jer je nevjerojatno ukusna.

 


Vrijeme pripreme: 15 min      Vrijeme kuhanja: 15 min      Zahtjevnost

Sastojci:

  • 100 g integralnog brašna
  • 300 g raženog brašna
  • 1 jaje
  • 250 g laganog kefira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 15 g pinjola
  • 5 g feta sira
  • 20 g pečenog pršuta
  • 10 g šipka (nara)
  • 15 g vinskog kamena
  • 5 prokulica
  • manja šaka klica
  • nekoliko listova svježe ili suhe kadulje
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice luka u prahu
  • prstohvat origana

Priprema:

  1. Zagrijemo pećnicu na 180 ° C.
  2. Napravimo tijesto. U zdjeli dobro izmiješamo oba brašna, vinski kamen, jaje i kefir. Ako je masa pregusta dodamo nekoliko kapi ulja i vode ako je potrebno. Dodamo prstohvat soli i tijesto je spremno da ga rasporedimo po plehu za pečenje koji smo prethodno obložili papirom za pečenje.
  3. Vrijeme je da pripremimo domaći pesto. Mikserom pomiješamo pinjole, maslinovo ulje, sol, češnjak i luk u prahu dok ne postanu glatki.
  4. Premažemo pizzu svježim pestom i pečemo je u zagrijanoj pećnici 15 minuta.
  5. Nakon što je pizza pečena, na tavi prepržimo kelj, začinivši ga omiljenim začinima.
  6. Kad je pizza pečena, izvadimo je iz pećnice i po njoj posložimo pečeni kelj, kadulju, kriške šunke, klice, sjemenke nara i komadiće feta sira.
  7. Po želji stavimo pizzu na još nekoliko minuta u pećnicu da sastojci malo porumene i bogata pizza je gotova.

Dobar tek!

p.s. Kada pripremaš pesto, pripremi ga malo više – dodaj mu svježi bosiljak. Tako pripremljeni pesto alla genovese će dobro zatvoren u staklenki u hladnjaku pričekati i do 2 tjedna za korištenje u kreiranju mediteranskih specijaliteta.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se