Iskreno, nema boljeg obroka od vruće pileće juhe i to sa svježim povrćem i bjelančevinama, koje pružaju tijelu sve što mu je potrebno za optimalan rad, a istovremeno može biti odlična užina, ručak ili večeru.
Zato zasuči rukave i primi se posla! Samo te sat vremena odvaja od ove ukusne juhe.
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 30 min Zahtjevnost:
Sastojci:
- 60 g integralnog brašna
- 200 g pilećih prsa bez kože
- ½ manjeg batata
- 10 g maslinovog ulja
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 3 srednje velike mrkve
- ½ paprike
- 1 manja rajčica
- celer
- žlica nasjeckanog peršina
- 2 lovorova lista
- žličica praška za pecivo
Priprema:
- Za početak ogulimo i nasjeckamo luk.
- Popržimo ga u većom loncu, a zatim dodamo nasjeckani češnjak i narezano meso te začinimo sa solju i paprom.
- Pustimo da se meso jednakomjerno ispeče. Zatim dodamo narezanu mrkvu, celer, batat, papriku i rajčicu.
- Po potrebi dodamo još malo maslinovog ulja, dobro promiješamo i dolijemo vodu.
- Začinimo po ukusu, dodamo lovorov list, peršin, sol i papar. Dobro promiješamo i ostavimo da se kuha.
- Zatim upalimo pećnicu i zagrijemo je na 190 °C.
- Uz juhu odlično pašu domaći njoki i zato ćemo i njih pripremiti. U zdjeli pomiješamo brašno, vodu, sol i žličicu praška za pecivo.
- Dodamo toliko vode da možemo oblikovati manje kuglice i zatim ih postepeno dodajemo.
- Oprezno ih stavimo u juhu i poklopljen lonac stavimo u pećnicu.
- Pečemo približno 20 minuta. Njoki će malo narasti, a juha će dobiti fantastičan okus.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži:
| 100 g | Porcija |
Energetska vrijednost | 192,78 kcal/809,66 kJ | 578,33 kcal/2428,98 kJ |
Bjelančevine | 17,86 g | 53,59 g |
Ugljikohidrati | 17,75 g | 53,26 g |
Masti | 5,59 g | 16,77 g |