🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Ručak / Pečeni krumpir sa cheddar sirom iz pećnice
 

Pečeni krumpir sa cheddar sirom iz pećnice

Datum objave: 18/06/2021
Pečeni krumpir sa cheddar sirom iz pećnice

Bio to radni dan ili vikend, bio to obiteljski ručak ili večera s prijateljima – ovo je recept koji će oduševiti sve, posebno ljubitelje pečenog krumpira.

Krumpiru dodamo malo cheddar sira, kiselog vrhnja i začina – i već smo dobili izvrstan prilog pripremljen u pećnici. Uz ovaj recept očekuje nas izvrsno jelo i malo zaprljanog posuđa.


Vrijeme pripreme: 20 min      Vrijeme kuhanja: 1 h     Zahtjevnost

Sastojci:

  • 4 srednja velika batata ili mlada krumpira,
  • 150 g sira cheddar ili drugog sira po želji,
  • 5 žlica kiselog vrhnja,
  • 2 žlice maslinovog ulja,
  • 1 luk,
  • 3 češnja češnjaka,
  • 1 žličica timijana,
  • ½ žličice muškatnog oraščića,
  • prstohvat soli,
  • prstohvat papra,
  • voda.

Priprema:

  1. Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 200 ° C.
  2. Dok se pećnica zagrijava, operemo krumpir, ogulimo i narežemo na tanke kolutiće. Sir naribamo, a luk narežemo na ploške.
  3. U zdjeli pomiješamo krumpir i narezani luk, začinimo solju, paprom, timijanom i muškatnim oraščićem. Dodamo malo maslinovog ulja i sve zajedno dobro promiješamo.
  4. Obložimo manji pleh papirom za pečenje i preko njega rasporedimo prvi sloj krumpira.
  5. Dodamo malo ribanog sira i ponovimo postupak. Dodajemo krumpir dok ga ne ponestane.
  6. Na kraju u maloj zdjeli pomiješamo ostatak sira, kiselog vrhnja, začina i vode.
  7. Sve to prelijemo po jelu i prekrijemo papirom za pečenje.
  8. Pečemo u pećnici dobrih 45 minuta, a zatim uklonimo papir kako bi se ispekao gornji sloj.
100 gPorcija
Energetska vrijednost164,25 kcal/689,85 kJ328,5 kcal/1379,7 kJ
Bjelančevine5,72 g11,43 g
Ugljikohidrati12,76 g25,52 g
Masti10,06 g20,12 g

Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se