NE PROPUSTI 🧐 POČINJE NOVO POGLAVLJE U NAŠOJ PRIČI 👉 "PROČITAJ OVDJE”
Naslovna / Recepti / Užina / Pečene šparoge s parmezanom
 

Pečene šparoge s parmezanom

Datum objave: 04/06/2021
Pečene šparoge s parmezanom

Pečene šparoge smatraju se lako probavljivim i niskokaloričnim povrćem. Zbog toga su toliko popularne i često se nalaze na našem jelovniku. Istodobno su izuzetno bogat izvor vitamina K, folne kiseline i željeza, vitamina B kompleksa i vlakana. Danas ih pripremi malo drugačije – dodaj malo parmezana i začina te se tako razveseli jednom od najukusnijih priloga ili laganih međuobroka.


Vrijeme pripreme: 5 min      Vrijeme kuhanja: 15 min      Zahtjevnost

Sastojci:

  • žlica maslinovog ulja,
  • 2 režnja češnjaka,
  • 2 žlice naribanog parmezana,
  • prstohvat soli,
  • prstohvat papra,
  • 250 g šparoga.

Priprema:

  1. Za početak pripremimo šparoge: operemo ih pod tekućom vodom i odlomimo tvrdi donji dio.
  2. U tavu kapnemo malo maslinovog ulja i na njemu popržimo nasjeckani češnjak.
  3. Dodamo šparoge i ispečemo ih.
  4. Pritom pazimo da se šparoge jednakomjerno ispeku, zato ih češće promiješamo.
  5. Po želji začinimo.
  6. Kad šparoge omekšaju jelo je spremno.

Dobar tek!

100 gPorcija
Energetska vrijednost84,2 kcal/353,64 kJ168,4 kcal/ 707,28 kJ
Bjelančevine3,58 g7,15 g
Ugljikohidrati0,32 g0,64 g
Masti2,59 g5,17 g

Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se