Pogledajte sve članke iz kategorije:
Današnji recept je jako jednostavan, zato predlažem da se uhvatite pripreme zajedno s djecom, sestrom, bratovima…
Prije svega zato što nas čeka dosta “zamazivanja” i zabave … 😉
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 6 min Ukupno: 16 min
Sastojci:
-jaje
-integralno brašno,
-mljeveni bademi,
-mljeveno goveđe meso,
-maslinovo ulje,
-mozzarella light,
-kozji sir,
-pinjoli,
-bosiljak,
-špinat,
-češnjak,
-bosiljak.
Priprema:
U prvu zdjelu istresemo fino mljevene bademe i integralno brašno.
Zatim u drugoj posudi spojimo mljeveno meso, jaje, češnjak, naribani kozji sir, maslinovo ulje, sol i papar. Sve sastojke dobro izmijesimo, tako da se okusi međusobno lijepo povežu.
U sljedećem koraku iz mase pripremimo pločice. Mozzarellu narežemo na tanke šnitice i obučemo ju s pripremljenom mesnom mješavinom. Obučene šnite mozzarelle malo potapkamo kako bismo dobili pločice ovalnog oblika.
Kad su spremne, paniramo ih mješavinom mljevenih badema i brašna (pripremili smo ih na početku) i s obje ih strane ispečemo na vrućoj tavi.
Dok čekamo da se meso ispeče, pripremimo pesto.
U blender dodamo listove špinata, bosiljak, maslinovo ulje i pinjole te sve skupa dobro izmiksamo, kako bismo dobili glatku smjesu.
Pečene mozzarelline pločice stavimo na tanjur i po vrhu ih obložimo pestom.
Dobar tek!
Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.