🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Večera / Mesna štruca s batatom i cheddar sirom
 

Mesna štruca s batatom i cheddar sirom

Datum objave: 05/02/2021
Mesna štruca s batatom i cheddar sirom

Ako te zanima koliko ukusna može biti mesna štruca s dodatkom batata, dopusti mi da ti kažem … FANTASTIČNA!

Ako joj dodamo još i cheddar sir, dobijemo recept za uspješan ručak ili večeru.

 


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme kuhanja: 55 min      Zahtjevnost

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manji batat
  • 500 g mljevenog goveđeg mesa
  • 1 jaje
  • 3 žlice integralnog brašna
  • 50 g chedhar sira
  • manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • žličica kima
  • ½ žličica kajenskog papra
  • ½ žličica papra
  • ¾ soli
  • žličica peršina
  • 150 ml pelata (umaka od rajčice)

Priprema:

  1. Za početak upalimo pećnicu i namjestimo temperaturu na 190 °C.
  2. Naribamo batat. Na tavu kapnemo malo maslinovog ulja i na 5 minuta popržimo batat.
  3. Pečeni batat prebacimo u veću zdjelu, dodamo nasjeckani luk i češnjak, meso, razmućeno jaje i začine. Sve zajedno dobro promiješamo i masu podijelimo na dva dijela.
  4. Na pleh za pečenje stavimo pek papir i od polovice smjese oblikujemo ploču sličnu kvadratu. Po prvom sloju rasporedimo na šnite narezan cheddar sir, a zatim preko toga stavimo drugu polovicu smjese. Pazimo da sir bude dobro pokriven.
  5. Stavimo u zagrijanu pećnicu na sat vremena.
  6. Smjesu na svako toliko premažemo umakom od rajčica kako bi zadržala sočnost.
  7. Kad je mesna štruca pečena, narežemo je na šnite i po želji uz nju poslužimo salatu.

Dobar tek!

Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži:

100 gPorcija
Energetska vrijednost283,55 kcal/1190,92 kJ708,86 kcal/2977,28 kJ
Bjelančevine24,51 g61,28 g
Ugljikohidrati8,83 g22,1 g
Masti16,69 g41,73 g


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se