Ako te zanima koliko ukusna može biti mesna štruca s dodatkom batata, dopusti mi da ti kažem … FANTASTIČNA!
Ako joj dodamo još i cheddar sir, dobijemo recept za uspješan ručak ili večeru.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 55 min Zahtjevnost:
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manji batat
- 500 g mljevenog goveđeg mesa
- 1 jaje
- 3 žlice integralnog brašna
- 50 g chedhar sira
- manji luk
- 2 režnja češnjaka
- žličica kima
- ½ žličica kajenskog papra
- ½ žličica papra
- ¾ soli
- žličica peršina
- 150 ml pelata (umaka od rajčice)
Priprema:
- Za početak upalimo pećnicu i namjestimo temperaturu na 190 °C.
- Naribamo batat. Na tavu kapnemo malo maslinovog ulja i na 5 minuta popržimo batat.
- Pečeni batat prebacimo u veću zdjelu, dodamo nasjeckani luk i češnjak, meso, razmućeno jaje i začine. Sve zajedno dobro promiješamo i masu podijelimo na dva dijela.
- Na pleh za pečenje stavimo pek papir i od polovice smjese oblikujemo ploču sličnu kvadratu. Po prvom sloju rasporedimo na šnite narezan cheddar sir, a zatim preko toga stavimo drugu polovicu smjese. Pazimo da sir bude dobro pokriven.
- Stavimo u zagrijanu pećnicu na sat vremena.
- Smjesu na svako toliko premažemo umakom od rajčica kako bi zadržala sočnost.
- Kad je mesna štruca pečena, narežemo je na šnite i po želji uz nju poslužimo salatu.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži:
| 100 g | Porcija |
Energetska vrijednost | 283,55 kcal/1190,92 kJ | 708,86 kcal/2977,28 kJ |
Bjelančevine | 24,51 g | 61,28 g |
Ugljikohidrati | 8,83 g | 22,1 g |
Masti | 16,69 g | 41,73 g |