Jednostavna mesna pita bogata bjelančevinama, koja će tijelu pružiti prijeko potrebnu energiju.
Zato brzo upali pećnicu, zasuči rukave i uhvati se pripreme.
Vrijeme pripreme: 15min Vrijeme kuhanja: 25 min Zahtjevnost: 




Sastojci:
- 200 g integralnog vučenog tijesta
- 450 g mljevene junetine
- 70 g svježeg sira
- 1 jaje
- 25 g kiselog vrhnja
- 10 g maslinovog ulja
- 20 g mladog sira
- 2 češnja češnjaka
- ½ luk
- ½ žličice mažurana
- žlica peršina
- ½ žlice mljevene paprike
- lovorov list
Priprema:
- Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 180 ° C.
- Zatim započnemo s pripremom nadjeva. Na tavu stavimo malo maslinovog ulja i popržimo nasjeckani luk i češnjak. Kad luk malo promijeni boju, dodamo mljeveno meso, sol, papar i ostale začine.
- Za to vrijeme u maloj posudi dobro izmiješamo jaje i kiselo vrhnje.
- Kad je meso dobro prženo, pleh za pečenje obložimo papirom za pečenje i na njega stavimo prvi sloj razvaljanog tijesta koji treba biti malo deblji.
- Nakon ovog sloja slijedi polovica pripremljenog mesa. Mesu dodamo polovicu svježeg sira i rasporedimo ga po površini.
- Nakon toga slijedi sloj razvaljanog tijesta, mesa, svježeg sira i većine smjese od jaja.
- Na kraju dodamo razvaljano tijesto, ostatak smjese od jaja i malo ribanog sira.
- Sve zajedno stavimo u pećnicu na dobrih 20 minuta.
- Rajčice i zelena salata izvrsno se slažu s jelom, pružajući dodatna vlakna.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži:
| 100 g | Porcija |
Energetska vrijednost | 171,33 kcal/719,59 kJ | 428,33 kcal/1798,98 kJ |
Bjelančevine | 13,39 g | 33,47 g |
Ugljikohidrati | 11,69 g | 29,22 g |
Masti | 8,15 g | 20,38 g |