🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Ručak / Losos u teriyaki umaku s heljdom
 

Losos u teriyaki umaku s heljdom

Datum objave: 30/01/2020
Losos u teriyaki umaku s heljdom

Heljda i losos su jako kvalitetne i hranjive namirnice.

Ovaj je recept vrlo jednostavan, a siguran sam da ga se ne bi posramili ni najveći gurmani.

 


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme kuhanja: 15 min    Ukupno: 25 min

Sastojci:

Teriyaki umak:

-50ml sake,
-25ml rižinog octa,
-30ml sojinog umaka,
-žličica naribanog đumbira,
-žličica sezamovog ulja.

(Teriyaki umak napravimo tako da pomiješamo sve sastojke. Sezamovo ulje ugrijemo, tekućinu ulijemo u tavu i prokuhamo.)

– losos,
– hajdinska kaša,
– 1 žličica meda,
– 2 žlice sojinog umaka,
– žličica naribanog đumbira,
– sok 1 limuna.

Priprema:

U dvije šalice kipuće vode skuhamo hajdinsku kašu da bude al dente. Za to je potrebno oko 10 minuta. Ocijedimo i preselimo u zdjelu, polijemo s 2 žlice sojinog umaka, medom, sokom limuna i posipano đumbirom. Promiješamo i pokrijemo, da se ne ohladi.

Zagrijemo tavu namaščenu uljem i ispečemo komada lososa. Pečemo ga 2-3 minute tako da je koža okrenuta prema dolje, nakon čega ga okrenemo na drugu stranu i pečemo još dodatne 2 minute. Pažljivo uklonimo losos iz tave, obrišemo ostatke i u nju ulijemo teriyaki umak. Čekamo dok ne zavrije, te ponovno ubacimo losos, s kožom prema dolje. Pirjamo 2-3 minute, da losos upije umak, te poslužimo. Ostatak umaka polijemo po hajdinskoj kaši.

Dobar tek!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se