🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Ručak / Lazanja od tikvice sa mljevenim mesom
 

Lazanja od tikvice sa mljevenim mesom

Datum objave: 01/03/2019
Lazanja od tikvice sa mljevenim mesom

Članovi grupe Formule za Fit Tijelo dali su mi ideju za super recept i moram priznati, da je okus fantastičan!

 


Vrijeme pripreme: 20 min     Vrijeme kuhanja: 55 min     Ukupno: 1 hr 15 min

Sastojci:

– 2 srednje velike tikvice,
– luk,
– paprika,
– 3 rajčice,
– 350 g mljevene govedine (puste),
– 1 dl kiselog vrhnja,
– 3–4 jaja,
– češnjak,
– mažuran,
– timijan,
– bosiljak,
– peršin,
– sol,
– papar,
– kokosov maslac.

Priprema:

Prvo u tavi pripremimo meso. Na kokosovom maslacu popečemo luk, dodamo na komadiće narezanu papriku, te malo poparimo sve skupa, dodamo meso i pečemo toliko vremena, da tekućina ispari. Dodamo začine, te malo osolimo, nekoliko puta promiješamo i na kraju dodamo još sasjeckanu rajčicu. Sve skupa  popečemo.

Međuvremenom oprane tikvice narežemo na približno pola cm debele šnitice i stavimo ih u manju posudu za pečenje (ja sam koristio staklenu**). Sloj prekrijemo sa mesom i ponovo dodamo sloj tikvica i onda ponovimo sav postupak.*  Završimo sa trećim slojem tikvica, te sve skupa prelijemo sa mješavinom jaja i kiselog vrhnja.

Posudu za pečenje stavimo v prije zagrijanu rernu (na 180° C) i pečemo približno 45 minuta, tako da jelo na vrhu dobije zlato-smeđu boju.

*Ako vam na kraju ostane malo tikvica, možete ih naribati na gornji sloj.

**Ako upotrebljavate veću posudu za pečenje, onda je dovoljan samo donji i gornji sloj tikvica, a između meso.

Pa dobar tek!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se