🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Recepti / Večera / Hrskavi pileći štapići
 

Hrskavi pileći štapići

Datum objave: 28/09/2017
Hrskavi pileći štapići

Ma tko ih ne bi volio kad su tako sočni i istovremeno tako hrskavi?

Mislim na nevjerojatno ukusne pileće štapiće koje možeš pripremiti u manje od 20 minuta i s lakoćom, bez većih problema razveseliti svakog nenajavljenog gosta.

Sve što ti je potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka i malo kulinarske maštovitosti.


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme pečenja: 10 min   Ukupno: 20 min

Sastojci:
– 250 grama pilećih prsa,
– 2 šnite kruha od 100% punozrnatog brašna (zajedno približno 150 grama),
– 2 čajne žličice sezama,
– 1 režnjić češnjaka,
– ½ limuna,
– ulje,
– papar,
– čili.

Priprema:
Priprema ovog super ukusnog obroka je unatoč vrhunskom izgledu vrlo jednostavna. Današnje kulinarsko čašćenje ćemo započeti s pripremom smjese u koju ćemo “odjenuti” pileća prsa.

Pripremit ćemo ju tako da ćemo u mikseru izmiješati na kockice nalomljen kruh od 100% punozrnatog brašna, češnjak koji smo prije toga narezali na male komadiće i dvije čajne žličice sezama.

Kad uspješno obavimo ovaj zadatak, primamo se pripreme pilećih prsa. Ako su ona deblja, narežemo ih na tanje filete i čekićem ih malo spljoštimo.
Meso zatim začinimo solju, paprom i malo čilija. Kad su začini na svojim mjestima, slijedi proces paniranja.

U ovom slučaju ne trebamo niti jedan drugi sastojak osim ovih koje smo već izmiješali u mikseru. Smjesu jednostavno posipamo, prvo po jednoj, a zatim po drugoj strani fileta.

Savjetujem ti da prije okretanja provjeriš je li se smjesa dobro primila na meso (pritisni rukom).Kad su fileti s obje strane obavijeni mješavinom kruha, češnjaka i sezama, s obje strane ih ispečeš u prethodno zagrijanoj pećnici (180 stupnjeva Celzijusa), odnosno u tavi koju prije toga lagano nauljiš maslinovim uljem. Temperatura na kojoj pripremaš piletinu mora biti umjerena, tako da se i piletina i hrskava smjesa ujednačeno ispeku.Za kraj pileće filete nareži na trake debljine po ukusu i pokapaj ih limunovim sokom.

Želim ti dobar tek 😉


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se