NE PROPUSTI 🧐 POČINJE NOVO POGLAVLJE U NAŠOJ PRIČI 👉 "PROČITAJ OVDJE”
Naslovna / Recepti / Večera / Gljive u umaku od vrhnja
 

Gljive u umaku od vrhnja

Datum objave: 11/06/2021
Gljive u umaku od vrhnja

Znaš li da gljive sadrže velike količine triptofana, esencijalne aminokiseline koju dobivamo samo hranom? Upravo ta aminokiselina omogućuje proizvodnju serotonina, t.j. hormona sreće koji osigurava dobro raspoloženje.

Stoga za momentalnu dozu dobre volje pripremi gljive u umaku od vrhnja.


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme kuhanja: 15 min      Zahtjevnost

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice kiselog vrhnja,
  • 100 ml mlijeka,
  • tri šake narezanih gljiva,
  • 1 luk,
  • 2 češnja češnjaka,
  • 1 limun,
  • prstohvat soli,
  • prstohvat papra,
  • prstohvat paprike u prahu,
  • prstohvat muškatnog oraščića,
  • manja šaka peršina.

Priprema:

  1. Za početak nasjeckamo luk i češnjak, a gljive narežemo po želji.
  2. U tavu dodamo maslinovo ulje i popržimo nasjeckani luk i češnjak.
  3. Kad luk malo promijeni boju, dodamo narezane gljive i začine.
  4. Kad gljive omekšaju, dodamo mlijeko i kiselo vrhnje. Dobro izmiješamo pjenjačom da nema grudica.
  5. Kuhamo na umjerenoj vatri još nekoliko minuta i na kraju dodamo još sok od limuna i peršin.

Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se