Pogledajte sve članke iz kategorije:
Tko kaže da je burek mastan i da nije pogodan kad pazimo što jedemo 😉
Ovaj je bio više nego odličan!
Vrijeme pripreme: 1 sat 10 min Vrijeme pečenja: 25 min Ukupno: 1 sat 35 min
Sastojci:
Tijesto (za 3 bureke):
– 20 dag integralnog brašna
– 0,5 dl vode
– prstohvat soli
– mala žlica sode bikarbone
– žlica maslinovog ulja
Nadjev:
– 500 g puste surutke
– 2 žlici grčkog jogurta
– 1 jaje
– sol
Priprema:
Priprema tijesta uzima nam dosta vremena. Sve sastojke promiješamo i dobro prognječimo te pustimo stati barem sat vremena. Među vremenom pripremimo nadjev. U 500g surutke primiješamo 2 žlici grčkog jogurta, jedno jaje i posolimo.
Nakon toga tijesto izvaljajmo, premažemo s nadjevom te zavijemo ga u burek. U zagrijanoj rerni na 200 stupnjeva pečemo ga približno 25 minuta.
Pa dobar tek 😉
Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.