🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Zeleni čaj – super namirnica za super rezultate
 

Zeleni čaj – super namirnica za super rezultate

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 20/03/2017
Zeleni čaj – super namirnica za super rezultate

FT-miha-zeleni-caj

Jedna jedina namirnica koja bi uz malo treninga i isti način prehrane kao prije već donijela prve rezultate?

Priznajem, i sam sam bio jako sumnjičav i bio sam siguran da je riječ o klasičnoj prevari.

Pogotovo nakon što sam shvatio da je riječ o potpuno prirodnom sredstvu.


DA TO NISU POTVRDILI NAJUGLEDNIJI STRUČNJACI, NE BIH VJEROVAO

Jedina stvar koja me spriječila da članak preskočim po brzom postupku su bila brojna istraživanja koja su potvrđivala različita saznanja o ovoj super namirnici.

Što su znanstvenici otkrili o napitku koji se vrlo vjerojatno nalazi u tvojoj kuhinji i kako ti može pomoći u oblikovanju tijela, saznat ćeš u sljedećim redcima.

POSTUPNOST JE OD KLJUČNE VAŽNOSTI

Znam da je više nego očito, ali želim to naglasiti još jednom.

Temelj uspješne preobrazbe i učinkovite uporabe suvišnih kilograma su jednostavne, ali jako učinkovite navike koje postupno uvodimo u svoj životni stil.

Zašto to opet ponavljam?

zeleni-cajZato što jednu od tih navika možete bez problema početi koristiti već danas.

Umjesto konzumiranja raznih sokova i gaziranih pića, predlažem da odaberete prirodno otapalo suvišne masnoće i tako pospješite svoju preobrazbu.

To možete postići uz pomoć super namirnice o kojoj ćemo govoriti danas, a koja dokazano pomaže pri tjelesnoj preobrazbi.

To je zeleni čaj!


NE STVARAJTE BRZE ZAKLJUČKE, JER SEBI RADITE VELIKU ŠTETU

Jeste li iznenađeni?

Prije nego što krenete sumnjati u učinkovitost ovog potpuno prirodnog napitka, predlažem da ne radite prebrze zaključke.

Iako je riječ o poprilično baznoj namirnici, pozitivne posljedice na tjelesnu preobrazbu i osjećanje su jednostavno fantastične.

Pojedinci koji redovito piju zeleni čaj primjećuju brojne pozitivne promjene na svom organizmu i jako su zahvalni da su u svoj život uveli tu naviku.

Pogledajmo zašto.

PRIRODOM PROTIV NAPORNIH MASNIH JASTUČIĆA

znastveniki-zeleni-cajZeleni čaj je puno više od običnog toplog napitka. Zbog svojeg jedinstvenog sastava pomaže pri uporabi suvišnih masnih naslaga odnosno pri bržem oblikovanju tijela.

Istraživanja su pokazala da su pojedinci koji su pili tri šalice nezaslađenog zelenog čaja dnevno bez ikakvih promjena u načinu prehrane izgubili do 2 kilograma u 12 tjedana.

Brojka možda nije jako visoka, ali samo pomislite kakve bi promjene bile kada bismo tome još dodali gibanje i nekoliko promjena u prehrani.

Tako je! Rezultat se po brzom postupku znatno mijenja.

EGCG ZA POBOLJŠAN METABOLIZAM

EGCG-zeleni-cajDo takvih rezultata su pojedinci došli samo zato što sastojci u zelenom čaju pospješuju metabolizam a samim tim i uporabu suvišnih masnoća.

Među svima je najučinkovitiji antioksidans EGCG, koji glasi za centralni sastojak zelenog čaja i koji se zbog svoje učinkovitosti pojavljuje u brojnim dodacima prehrani koji su namijenjeni oblikovanju tijela.

Kao zanimljivost možemo spomenuti i podatak da su pojedinci koji su redovito konzumirali zeleni čaj tijekom same vježbe upotrijebili do 17% više suvišnih masnoća od onih koji ga nisu konzumirali.

Sve to na račun samo jedne jednostavne navike.

Zeleni čaj pomaže i pri uravnoteženju šećera u krvi nakon samog obroka.

To znači da pozitivno utječe na aktivnost inzulina u vašem organizmu i posljedično sprječava skupljanje, odnosno taloženje suvišnih masnih naslaga na vašem tijelu.

POPIS SE NE BLIŽI KRAJU

Uz brži metabolizam, veću uporabu kalorija i sprječavanja stvaranja masnih naslaga, zeleni čaj pozitivno utječe na razinu lošeg kolesterola u tijelu, snižava krvni tlak, štiti vašu zubnu caklinu, okrepljuje imunitet i zbog brojnih antioksidativnih svojstava štiti vaše tijelo.

Razloga da ga nazivamo super namirnicom je više nego dovoljno.

miha-drzi-FFT-sidebarŠto kažete?

S obzirom na to da nemate što izgubiti, predlažem da dnevno popijete dvije do tri šalice nezaslađenog zelenog čaja i sami se uvjerite u pozitivne strane ovog napitka.

I nemojte zaboraviti. Vaši će rezultati biti puno bolji ako ćete toj navici još dodati redovitu tjelesnu aktivnost i ako ćete se umjereno hraniti. Da bi vam bilo lakše pobrinuo sam se u svojoj Formuli za Fit Tijelo, gdje ćete uz pomoć jednostavnog plana prehrane cijele vrijeme znati što, kada i naravno koliko čega smijete pojesti.

Riječ je o strategiji koja za razliku od ostalih programa zagovara zdrav životni stil, a ne kratkotrajne, mukotrpne i neučinkovite dijete. Da stvar stvarno funkcionira dokazuju moji štićenici koji postižu zavidne rezultate.

DA NE ZABORAVIM, U DVOJE JE LJEPŠE

Prije nego što nastavite s dnevnim obavezama, brzo u komentar napišite koga ćete pozvati na šalicu čaja i zašto će zeleni čaj od danas na dalje biti vaš najdraži napitak.


IZVORI:

Antihypercholesterolemic effect of Chinese black tea extract in human subjects with borderline hypercholesterolemia. – Fujita H, Yamagami T.

Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. – Venables MC, Hulston CJ, Cox HR, Jeukendrup AE.

Effects of catechin enriched green tea on body composition. – Wang H1, Wen Y, Du Y, Yan X, Guo H, Rycroft JA, Boon N, Kovacs EM, Mela DJ.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se