🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / Brutalan trening za široka ramena i čvrste ruke, kakve cure obožavaju
 

Brutalan trening za široka ramena i čvrste ruke, kakve cure obožavaju

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 09/01/2017
Brutalan trening za široka ramena i čvrste ruke, kakve cure obožavaju

miha-rameKad ti događaj na plaži promijeni život…

Nadam se da nećeš morati proći kroz ovo grozno iskustvo.

Pojavi se niotkud, kao grom iz vedra neba i žamor na plaži utihne. Za njim se okreću baš svi. Što je najgore, za njim se okreće i tvoja cura kojoj si upravo pričao o njenom putovanju iz snova.

Napokon ga i sam ugledaš i sve ti je jasno. Nije ni čudo da su se valovi na trenutak zaustavili. Čvrste ruke, puna prsa i kao točka na i, savršena ramena. Figura koja te podsjeća na tijela grčkih bogova, tijela o kojima sanja gotovo svaka djevojka. Ruku na srce, čak i tvoja.

Jasno, ljut si na njega i osjećaš se očajno. Pitaš se koji vrag on to radi toliko drugačije od tebe, je li možda kriva genetika ili je on jedan od onih koji znaju tajnu savršene figure.

Vjeruj mi, dečko koji je upravo izbezumio cijelu plažu i učinio da razina mora poraste nije nikakav srećković s nevjerojatno dobrim genetskim materijalom. Glavna razlika je u tome da on tijekom treninga uključuje sve skupine mišića i tako u cijelosti oblikuje rameni obruč.

Želim da izbjegneš ovo grozno iskustvo i da baš ti budeš taj za kojim će se okrenuti pola jadranske obale i donijeti porast turizma, zato ti u današnjoj objavi otkrivam brutalan trening s kojim ćeš dosegnuti sve ono o čemu si još jučer samo sanjao.


Kako ne bismo gubili dragocjeno vrijeme, idemo na brzinu pogledati kako će teći trening.

Neki od vas već poznaju princip kružnog treninga s kojim smo postigli nevjerojatno dobre rezultate, za sve ostale, evo nekoliko osnovnih informacija.

Pojedinačni krug se sastoji od pet vježbi koje se izvode 60 sekundi. Kad napravite svih pet vježbi jednu za drugom, priuštite si dvije minute odmora. Cijeli skup vježbi ponovite pet puta.

P.S.: Ne opterećujte se brojem ponavljanja. Važno je da se potrudite izvoditi vježbe pravilno. Čak i ako si u tih 60 sekundi uzmete vrijeme za odmor, neće biti kraj svijeta.

TRENING ZA ŠIROKA RAMENA

USKI SKLEKOVI (S POTPOROM)

vaja-1Uski sklekovi su vježba s kojom počinjemo jačati rameni obruč i mišiće ruku. Vježbu izvodimo tako da dlanove postavimo u širini ramena, oslonimo se na prste nogu i podignemo tijelo. Iz početnog položaja se horizontalno spuštamo prema podlozi, a laktovi ostaju u ravnini tijela. Pritom pazimo da su mišići čvrsto napeti i da su leđa ravna. Kad se prsima približimo podlozi, vratimo se u početni položaj. Ukoliko je konkretna vježba preteška, potporu mogu ponuditi koljena, a sve ostalo ostaje isto.


POTISAK RAMENIMA

vaja2Nakon šezdeset sekundi na rasporedu je već vježba broj dva. Izvodimo ju tako da gornjim i donjim dijelom trupa napravimo pravi kut. Ruke stavimo nešto šire od ramena kako bi postigli dobru ravnotežu. Počinjemo savijanjem laktova i licem se približavamo podlozi, a zatim se vraćamo u početni položaj. Nemojte žuriti. Vježba je izuzetno zahtjevna, zato nikad dosta opreza.


ŠIROKI SKLEKOVI (S POTPOROM)

vaja3Na trećem mjestu je vježba koja će se pobrinuti za izražene prsne mišiće, koji su najveća nagrada za uloženi trud. Vježba je skoro jednaka kao i prva, ali postoje dvije važne razlike. Prva razlika je u tome što su dlanovi postavljeni šire od širine ramena. Druga razlika je u laktovima. Za razliku od prve vježbe, ne okrećemo ih prema tijelu nego prema van. Ukoliko je vježba preteška, ne zaboravite na potporu – koljena.


SPUŠTANJE NA KLUPI

vaja4Za predzadnju vježbu će vam trebati pomagalo. To može biti stol, klupica, stolac na koji se možete nasloniti i oduprijeti. Dlanovima se naslonimo na podlogu (klupicu) i noge istegnemo pred sebe. Potom se iz početnog položaja horizontalno krenemo spuštati prema tlu. Neka u najnižoj točki između gornjeg i donjeg dijela bude kut od približno 90 stupnjeva. Ono na što morate paziti kod ove vježbe je da se s trupom ne odmičete previše od klupe ili stola. Kad dođete do krajnje točke, vratite se u početni položaj.


DINAMIČNI MOST

vaja5Ako su vas prve četiri vježbe slučajno ostavile hladnim, na redu je peta vježba. Riječ je o dosad nepoznatoj, učinkovitoj vježbi, zato molim za pozornost. Dinamični most će opteretiti mišiće ramenog obruča i trbušne mišiće. Podupremo se na nožne prste i podlaktice koje postavimo pred sebe, a trup odmaknemo od podloge. Iz početnog položaja se tijelom spuštamo prema podlozi i ramena pomičemo lagano prema naprijed, a bokovi su horizontalni na podlogu. Vodite računa o tome da su leđa uvijek poravnana, a trbušni mišići napeti cijelo vrijeme.


A ŠTO NAKON OBAVLJENOG TRENINGA?

Tijekom treninga, zbog različitog opterećenja dolazi do mikrooštećenja mišićnog tkiva, a ta mikrooštećenja moramo zacijeliti čim prije. Kad ih zacijelimo, povećavamo udio mišićne mase i na taj način oblikujemo čvrsto, fit tijelo.

Ovdje će svoju super ulogu odigrati bjelančevinski napitci, jer je upravo to ono što treba našem organizmu: bjelančevine koje sistem jako brzo apsorbira

SADA JE VRIJEME ZA GLAVNO PITANJE

Koji je proteinski napitak najbolji?
miha-po-vadbi-gtnZnam da na raspolaganju imate malo more proteinskih napitaka i proizvoda, ali činjenica je da velik broj njih ne ispuni obećanja koja daje, niti dobro radi svoj posao. Veliki udio šećera, loša kvaliteta, dodana umjetna sladila, masnoće i štetni aditivi koji se pojavljuju u velikom broju proizvoda ugrožavaju vaš napredak i zdravlje. Nemojte zaboraviti da papir, odnosno ambalaža trpe sve, što znači da se na njih mogu napisati svakojaka obećanja koja vas mogu zavarati. Nemojte to dopustiti!

Zbog svega ovoga u poduzeću smo se odlučili da oblikujemo vlastitu liniju proizvoda, robne marke Golden Tree Nutrition.

Među njima ćete pronaći i Golden Tree bjelančevine, koje su napravljene po našim zahtjevima. Govorimo o najvišoj kvaliteti bez ikakvih aditiva, koji bi mogli naškoditi vašem organizmu. 100% prirodno i prilagođeno vašem tijelu. Ruku na srce, za sebe, za svoje najbliže i naravno, za vas želim samo najbolje.

Još jednom naglašavam da je sama izvedba vježbe jako važna, konkretno, kontrakcije (opterećivanje mišića pod različitim kutovima izvedbe vježbe). To je područje u kojem velik broj muškaraca radi najviše grešaka jer se bore s egom, što nikako nije pametno. Budi bolji i oblikuj svoje fit tijelo.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se