🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / Top 5 vježbi kojima ćete riješiti mlohave ruke i učvrstiti kritična područja
 

Top 5 vježbi kojima ćete riješiti mlohave ruke i učvrstiti kritična područja

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 11/07/2016
Top 5 vježbi kojima ćete riješiti mlohave ruke i učvrstiti kritična područja

miha-rokeDjevojke, žene i mame, današnja objava je prije svega namijenjena vama.

Znam da vam idu na živce i znam da zbog njih vaša najdraža odjeća već neko vrijeme ostaje u ormaru. Mlohave ruke (pogotovo onaj stražnji dio) mogu jako utjecati na vaše samopouzdanje, izgled i način na koji se osjećate.

Zato sam odlučio oblikovati trening za vitke i čvrste ruke. Odjeća o kojoj sam maloprije govorio će uskoro biti na mjestu na kojem bi trebala biti.

Brzo skokni na ovaj linka i pogledaj besplatnu prezentaciju koju sam pripremio za tebe!TIJEK TRENINGA

Za današnji trening će vam trebati pomagalo. Dodatno opterećenje je jako važno ako želimo ojačati mišiće. Ako imate utege, to je super. Ako nemate, ništa zato. Rješenje mogu biti različite vrste ambalaže, od bočica za vodu do ambalaže za deterdžent. Nije bitno što je, važno je da pronađete dodatno opterećenje uz koje ćete pravilno izvoditi vježbe (pazite da su obje boce napunjene jednakom količinom vode).

Trening će biti kružnog tipa i neće biti ograničen vremenom nego brojem ponavljanja. Svaku vježbu ćete ponoviti 20-30 puta, jednu za drugom. Kad napravite svih pet vježbi, priuštite si 2 minute odmora. Cijeli skup vježbi ponovite četiri puta.

izteg-roke-v-komolcuISTEZANJE RUKE U LAKTU

Znam da je najproblematičniji onaj stražnji, mlohavi dio ruku, zato se odmah primamo tog područja. Istezanje ruke u laktu izvodimo tako da stopala postavimo u širinu ramena, blago savijemo koljena i nagnemo se prema naprijed. Ruke pritisnemo uz tijelo i podignemo laktove. Iz početnog položaja istegnemo ruke, zadržimo jednu sekundu i opet ih opustimo. Tijekom izvedbe budite oprezni da je gornji dio ruke miran, a da se gibanje događa samo u donjem dijelu.


odmik-roke-v-ramenuODMAK RUKE U RAMENU

Uz pomoć druge vježbe ćemo ojačati gornji dio ruke. Ne zaboravite, za vitke ruke moramo opteretiti sve mišiće tog područja. Kao i kod prve, kod druge vježbe stopala postavimo u širinu ramena i blago savijemo koljena. Ruke postavimo uz tijelo i napnemo trbušne mišiće. Iz početnog položaja odmaknemo ruke toliko visoko da s trupom tvore pravi kut. U krajnjoj točki se zadržite jednu sekundu i vratite se u početni položaj. Pazite da tijekom vježbe ne pomičete bokove. Vježbe za ramena – više.


spuscanje-bremena-za-glavoSPUŠTANJE TERETA IZA GLAVE

Treća vježba je mnogima vjerojatno nepoznata, ali ništa zato. Upravo su male tajne ono što nas čini drugačijima od većine. Za početak ruke s teretom istegnemo iznad glave. Iz početnog položaja zatim spuštamo teret iza glave i vraćamo ga na početnu točku. Tijekom gibanja pazite da laktovi ostanu u početnoj poziciji. Nemojte dozvoliti da se laktovi pomaknu prema van. Osim toga, pazite na to da teret spuštate nešto niže od pravog kuta.


upogib-roke-v-komolcuPREGIB RUKE U LAKTU

Odlučili smo ojačati sve mišiće ruke, a za to će se pobrinuti četvrta vježba. Pregibom ruke u laktu opterećujemo prednji dio ruke. Sve što morate napraviti je postaviti se u već poznati, početni položaj i ruke blago odmaknuti od tijela. Iz početnog položaja ćete savijati i istezati ruke. Tijekom vježbe pazite da su ruke cijelo vrijeme blago odmaknute od tijela, te da je gibanje kontrolirano. Isto vrijedi i za spuštanje i za dizanje.


spuscanje-na-klopiSPUŠTANJE NA KLUPI

Za predzadnju vježbu će vam trebati pomagalo. To može biti stol, klupica, stolac na koji se možete nasloniti i oduprijeti. Dlanovima se naslonimo na podlogu (klupicu) i noge istegnemo pred sebe. Potom se iz početnog položaja horizontalno krenemo spuštati prema tlu. Neka u najnižoj točki između gornjeg i donjeg dijela bude kut od približno 90 stupnjeva. Ono na što morate paziti kod ove vježbe je da se s trupom ne odmičete previše od klupe ili stola. Kad dođete do krajnje točke, vratite se u početni položaj.


I, što kažete, djevojke? Jesmo za jedan dobar trening?

Bez brige, i muškarci uz pomoć ovog treninga mogu učvrstiti ruke, zato brzo pripremite svoju omiljenu glazbu, ručnik i vodu i primite se novog treninga 😉

S obzirom na to da znamo da je za oblikovanje tijela uz redovitu vježbu potrebna i uravnotežena prehrana, za vas sam pripremio Formulu FT30 u kojoj je spojeno sve što vam treba za ostvarenje vaših snova. Na kraju krajeva, već nam vjeruje 12.000 pojedinaca iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Njemačke pa sve do Engleske i Skandinavije. A ti? Hoćeš nam se pridružiti?

UUUUuuuuu da ne zaboravim, lajkaj i dijeli objavu s prijateljima.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se