🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / 5 kompleksnih vježbi za povećanje testosterona
 

5 kompleksnih vježbi za povećanje testosterona

Predviđeno vrijeme čitanja: 4 min
Datum objave: 02/12/2019
5 kompleksnih vježbi za povećanje testosterona

Ako pati tvoja muškost, onda si u ozbiljnim problemima.

Radi se o činjenici, pored koje ne možeš, bez obzira na to koliko se trudiš. 

Ispadanje kose, sve manje mišićne mase, niska razina energije, problemi s motivacijom, manjak samopouzdanja …

Pošteno “zaboli” već samo od nabrajanja.

Ali pazi! 

Sve to i još mnogo toga može udariti i konkretno utjecati na tvoj društveni život, ako zaboraviš na hormon muškosti.

Znam da si to ni pod kojem uvjetom ne želiš priuštiti, stoga te u nastavku čeka super trening, pomoću kojeg ćeš na prirodan način dovesti najvažnji muški hormon na zavidnu razinu i tako izbjeći sve nabrojane tegobe. 

TESTOSTERON, HORMON, KOJI ODLUČUJE O TVOJOJ MUŠKOSTI

Zaboravi na blesave izgovore kao što su godine, naporan raspored, puno stresa – i uzmi stvari u svoje ruke. Vrijeme je da se u svojem tijelu opet osjećaš kao pravi muškarac

Kad sam na svojem portalu objavio članak pod naslovom Kako prirodno povećati testosteron? 6 jednostavnih trikova, pogodio sam u živac većinu muškaraca. 

Jednostavno zato jer je brzo postalo jasno o kako se zapravo važnoj temi radi.

Tvoje samopouzdanje, oblik tijela, želja za spolnošću, razina energije

Sve su to elementi, koji su u uskoj vezi s najvažnijim muškim hormonom. Siguran sam da nema muškarca, koji ne bi želio imati stvari pod kontrolom.

Da je tome zaista tako, potvrdila su sva dodatna pitanja, koja su doletjela u moj elektronski pretinac i ujedno me potakla na pripremu još jedne super objave. 

Naime, većina poruka se odnosila na trik pod brojem dva iz spomenutog članka. Taj trik pokriva područje treninga i otkriva vezu između učinkovitog treninga i višljeg udjela testosterona. 

Logično  …

Jer se radi se o elementu, kojeg možeš brzo dodati svom rasporedu, odnosno samo ga malo prilagoditi, većinu su mučila sljedeća pitanja: 

  • koje su vježbe najučinkovitije,
  • kako sastaviti treninge,
  • kolika je optimalna dužina treninga,
  • što je s brojem ponavljanja itd.

Naravno, bio sam posve oduševljen odazivom, te je pala odluka da pripremim kompletan odgovor. 

Oblikovao sam fantastičan trening s kojim ćemo se usredotočiti na što viši udio testosterona u tvojem tijelu i kojeg možeš odraditi: 

  • u manje od pola sata,
  • bez dodatne opreme,
  • bilo gdje i bilo kad.

Znam da si naprosto oduševljen informacijama, stoga predlažem da pogledamo kakva su pravila.  

Trening “testo-boost”, koji brine da se u svom tijelu osjećaš vrhunsko, sastavljen je od pet različitih kompleksnih vježbi i pravo je bogatstvo tvojoj strategiji. Svaku vježbu izvodiš šesdeset sekundi, bez odmora, ako je to moguće. Pazi samo da je izvedba što pravilnija, da pratiš točne upute i naravno, maksimalno se potrudiš.

Nakon obavljenih svih pet vježbi, slijedi dvominutni odmor. Dakle, odmor je na kraju svakog kruga.

Cijeli sklop vježbi, kojima opteretiš cijelo tijelo, ponoviš pet puta.

JUTARNJI POSKOCI

Za početak vježba koja će te odmah upozoriti o kako se važnom treningu radi. Jutarnji poskoci su oni koji će pobrinuti za aktivaciju što većeg broja mišića, što je, kad govorimo o testosteronu, od ključne važnosti. 

Vježbu izvodiš tako da se postaviš u klasičan stojeći položaj i ruke istegneš uz tijelo. Iz početne pozicije se spustiš prema podlozi, upreš se na istegnute ruke i istovremenim odmicanjem nogu tijelo postaviš u položaj klasičnog skleka. 

Kad dosegneš krajnju točku, što znači da su noge potpuno istegnute, a gornji je dio tijela praktički postavljen u skoro paralelnom položaju s podlogom, to je znak da se možeš vratiti u početnu poziciju. 

Pazi da je gibanje pravilno, kontrolirano i što brže. Osim toga, ne zaboravi da bokovi u krajnjoj točki ni pod kojim uvjetom ne smiju pobjeći prenisko, jer se u suprotnom može pojaviti jaka bol.  

KLASIČAN ČUČANJ

Nakon jedne minute nastavljamo s vježbom pod brojem dva – klasični čučnjevi. Radi se gibanju, koje snažno opterećuje mišiće nogu, naravno samo ako se fokusiraš i pobrineš za super kontrakciju. 

Postaviš se u stojeći položaj, stopala su u širini ramena, lagano okrenuta prema van, a ruke u istegnutom položaju odmaraju uz tijelo. Iz početne pozicije se spustiš u čučanj, istovremeno podižući ruke ispred sebe i paziš da su leđa cijelo vrijeme lijepo ravna, odnosno u neutralnom položaju. Kako se približavaš krajnjoj točki, usredotoči se na snažnu aktivaciju mišića nogu, ruku i trupa. 

Poželjno je da su tvoji mišići što aktivniji, jer to znači da će i rezultat samog treninga biti osjetno bolji. Također, ne zaboravi da je tvoja gibljivost ona, koja zapravo odlučuje koliko ćeš se nisko spustiti, te se zato ni pod kojim uvjetom ne uspoređuj s drugima.

ŠIROKI SKLEK

Snažna ramena su ona, koja kod muškaraca čine najveću razliku kad govorimo o figuri, samopouzdanju i raspoloženju. Ujedno se radi i o mišićnoj skupini koja u velikoj mjeri utječe i na udio testosterona. 

Za savršenu izvedbu, spusti se prema podlozi, dlanove postavi malo širje od širine ramena i upri se na istegnute ruke, te prste na nogama. Pazi samo da je tijelo cijelom dužinom lijepo poravnato, a trup snažno aktiviran. 

Prije nego se spustiš prema podlozi, lagano približi lopatice – to znači da se laktovi blago približe prema tijelu. Iz početnog položaja se zatim kontrolirano približavaš podlozi, zaustaviš se u krajnjoj točki i zatim se odmah vratiš u početnu poziciju. Pazi da ne “zaključaš” laktove, odnosno nikad ih nemoj staviti u potpuno istegnuti položaj.

ZATVARANJE KNJIGE

Naravno, bez trbušnih mišića nema ni super figure, top raspoloženja i zdrave doze samopouzdanja. Kako bi u sklopu ovog današnjeg treninga trbušni mišići bili što jače aktivirani, pobrinuti će se vježba zatvaranje knjige, koja će ti se sigurno svidjeti. 

Spusti se prema podlozi, legni na leđa i ruke odmakni od tijela. Digni noge od podloge i što jače ih istegni pod pravim kutom. Kad dosegneš željenu poziciju, spreman si za početak vježbe. 

U sljedećih 60 sekundi pokušaj gornji dio tijela što više puta odmaknuti od podloge i dlanovima se približiti stopalima. Pritom paziš da NIKAD ne pokušaš iskoristiti momenat, a to znači da ne dopustiš da se lumbalni dio pretjerano digne. Bez obzira na sve, usredotoči se na pravilnu izvedbu i snažnu kontrakciju trbušnih mišića.

ODMICANJE DLANOVA

Za kraj još peta vježba, koja će od tebe zahtjevati dodatan napor. 

Poput treće vježbe, tako se i u petoj postaviš u položaj za klasičan sklek. Jedina razlika je ta što su noge šire odmaknute, jer trebaš malo više ravnoteže. 

Razlog tome je jer ćeš se u zadnjoj vježbi fokusirati na odmicanje, odnosno rotaciju. Iz početne pozicije u kojoj su ruke skoro potpuno istegnute, a tijelo je cijelom dužinom lijepo poravnato, naizmjenično odmičeš dlanove. 

Poželjno je da pomoću rotacije gornjeg dijela tijela ruku odmakneš do točke u kojoj je u pravokutnoj poziciji s podlogom. Iz krajnje točke se zatim odmah vratiš u početnu poziciju i opteretiš još i drugu stranu. 

Znači, kad odradiš svih pet vježbi, uspješno je zaključen jedan krug, kojeg zatim ponoviš još četiri puta. To znači da te čeka trening, pomoću kojeg aktiviraš glavne mišićne skupine i tako pobrineš da u manje od 30 minuta na temelju super vježbi pozitivno utječeš na udio svojeg testosterona. 

I još jedna stvar …

Za povećanje testosterona može ti pomoći i moj napredni sistem treninga FT30.

Namijenjen je kako apsolutnim početnicima, koji su posve bez kondicije, tako i onima, koji su u najboljoj formi svojeg života.

Sam je program, naime, sastavljen od 3 različite razine koje će pobrinuti da odmah, čim dosegneš određenu formu, tamo ne ostaneš, već te čeka i sljedeći izazov.

Tako možeš brzo napredovati i ujedno povećati razinu svog testosterona.

=> Skoči po svoj FT30 ovdje

 


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se