🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / SIX PACK MANIJA – 4 vježbe za isklesane trebušne mišiće
 

SIX PACK MANIJA – 4 vježbe za isklesane trebušne mišiće

Predviđeno vrijeme čitanja: 4 min
Datum objave: 23/12/2019
SIX PACK MANIJA – 4 vježbe za isklesane trebušne mišiće

Možemo si priznati. Činjenica je da sigurno ovo želiš i ti

Da ne bi bilo zabune …….

Tako i treba biti! 

Oboje znamo da je six pack sigurno projekt, o kojem većina potiho sanja.

Je li istina?

KAKO OBLIKOVATI TRBUŠNE MIŠIĆE?

Pitanje je zašto je postotak onih kojima se ta želja ostvari, usprkos konkretnom mršavljenju i uloženom naporu, tako jako nizak.

Odgovor je zapravo jednostavniji nego što misliš i nema nikakve veze s tvojom genetikom ili nekim čudesnim strategijama. 

Daleko od toga!

Pogledaj …

Čvrsti, lijepo oblikovani trbušni mišići mogu biti i tvoj super dodatak, ako na svoj raspored uvrstiš trening kojeg ću ti otkriti u nastavku.

Zašto je tome tako, postati će ti jasno u sljedećih par minuta. 

Okej …

VIŠAK MASTI > SIX PACK

Za početak se moramo pomiriti s činjenicom da ne postoje vježbe za trbuh koje bi uništile negativan utjecaj koji je posljedica konkretnog viška kilograma. 

Dakle, ako si trenutno na početku svoje preobrazbe i želiš izgubiti više od deset kilograma, onda se najprije moraš fokusirati na prehranu, koja će ti dati pravi odgovor na pitanje kako se riješiti masnih naslaga oko trbuha

Ukoliko je situacija drugačija, pozor!

Želiš li uspješno zaključiti projekt – six pack, to još ni izdaleka ne znači da moraš biti u grupi onih koji se mogu pohvaliti ludo niskim udjelom tjelesne masti.

Ako smo posve iskreni, takvu je formu:

 • jako teško održavati, 
 • osim toga, sve zajedno je pod velikim upitnikom kad govorimo o super raspoloženju, zdravlju i koncentraciji.

Zato pazi …

Zato pazi …

Ono, na što se moraš usredotočiti je trening koji uključuje vježbe za trbušne mišiće, pomoću kojih ćeš opteretiti sva mišićna vlakna i ona ti ujedno omogućavaju da postepeno prilagođavaš zahtjevnost.

Radi se o pobjedničkoj kombinaciji zbog koje će tvoji trbušni mišići biti sve snažniji i posljedično izraženiji.

GIBANJA KOJA GARANTIRAJU USPJEH

Kako bi bili uspješni pri obavljanju tog zadatka, vrlo je važno koje ćemo vježbe za trbuh dodati na popis.

Anatomija trebušnih mišic
Anatomija trbušnih mišića

Kao što vidiš na slici dolje, vlakna se protežu u različitim smjerovima, stoga te u nastavku čeka trening koji uključuje:

 • primicanje,
 • rotaciju,
 • privlačenje 
 • kombinaciju.

Osim toga, pobrinuti se ćemo za još jedan dodatak zbog kojeg možeš ovaj trening uvrstiti među svoje omiljene.

U to sam sto posto siguran! 

Super strategija je sljedeća …

KONCEPT, KOJI TE IZVUČE IZ ZONE UDOBNOSTI

SIX PACK MANIJA je trening sastavljen od četiri iznimno učinkovitih vježbi za trbušne mišiće koje možeš izvoditi doma. Ono što ga čini zanimljivim je koncept koji će sigurno u tebi probuditi natjecateljski duh. 

Znači …

Za početak svaku vježbu ponoviš 15 puta. Kad uspiješ u tome, možeš si čestitati jer je uspješno odrađen prvi nivo. Odmah zatim, bez pauze, ponovno kreneš s vježbom pod brojem jedan, samo s time da u drugom krugu kod svake vježbe dodaješ po još pet ponavljanja. 

Kad i tu zadaću odradiš bez problema, slijedi treći krug u sklopu kojeg vježbu ponoviš 25 puta.  Ako dosegneš cilj, znaš već što slijedi – dodatan krug s dodatnih 5 vježbi.

Dakle …

SIX PACK MANIJA je trening, u kojem: 

 • vježbe izvodiš jednu za drugom, bez duljeg odmora,
 • u svakom novem krugu dodaješ po pet ponavljanja,
 • na sljedeći nivo možeš skočiti samo u slučaju ako su uspješno odrađene sve vježbe,
 • napraviš sve što je u tvojoj moći da dosegneš najviši mogući nivo.

Glavno pitanje je koliko ćeš daleko uspjeti doći …

Za odgovor na to pitanje predlažem da što prije pogledamo vježbe, a zatim krenemo u borbu s ovim super zanimljivim zadatkom. 

Okej …

ČETIRI UČINKOVITE VJEŽBE ZA SIX PACK 

#1 – CRUNCHES 90

Za početak se spustiš u ležeći položaj, ruke staviš iza glave, a laktovi su maksimalno odmaknuti. Zatim stopala odmakneš od podloge i koljena približiš u smjeru prsnog koša. Pazi da su koljena skvrčena pod pravim kutem, a također je kut između nogu (bedara) i trupa jednak devedeset stupnjeva.

Kad u cijelosti osvojiš početnu poziciju, možeš započeti s vježbom. Tvoja je zadaća da gornji dio tijela, dakle prsni koš, približiš koljenima. Zapamti da su kod te vježbe najvažnija sljedeća tri pravila:

 • ruke su opuštene i cijeli posao odrađuju mišići trupa,
 • donji dio tijela nije uključen u gibanje, što znači da moraš očuvati početnu poziciju,
 •  važno je da uključiš savijanje jer je to ono što je ključno za kontrakciju.

Ne zaboravi …

Nije važno koliko ćeš se visoko pomaknuti, već je ključna aktivacija mišićnih vlakana.

#2 – SVIJEĆA

Kad završiš s prvom vježbom, ostaješ u doticaju s podlogom s tom razlikom da potpuno istegneš noge, a ruke položiš uz tijelo. Savjetujem ti da otvoriš dlanove, jer će ti pomagati kod stabilnosti. 

Ono što želiš postići kod druge vježbe je maksimalna aktivacija donjih vlakana trbušnih mišića. Zato je na rasporedu suprotno gibanje od prve vježbe, što znači da ovaj put donji dio tijela približavaš prsnom košu.

Iz početne pozicije noge  kontrolirano skvrčiš, koljena približiš u smjeru prsnog koša, zarotiraš zdjelicu, lumbalni dio odmakneš od podloge i zatim noge pod pravim kutem istegneš prema gore. Kad dosegneš krajnju točku, kontroliranim gibanjem se vratiš u početni položaj. 

Ako ti se čini da možda ne uspijevaš savladati cijelo gibanje u potpunosti, neka te to ne brine. Drugi dio, znači istezanje nogu, možeš preskočiti i usredotočiti se na ostatak vježbe.

#3 – PENJAČ

Kod vježbe pod brojem tri prvo promijenimo osnovni položaj, jer za razliku od prve dvije vježbe, prsni koš okreneš prema podlozi.

Tako je …

Postaviš se u položaj za klasičan sklek, odnosno plank na istegnutim rukama, te paziš da su dlanovi direktno ispod ramena, leđa su ravna, a gornji dio tijela paralelan s tlom. 

Kod vježbe penjač tvoja je zadaća zapravo jako jednostavna. Pokušaš doseći to da koljeno dijagonalno približiš laktu i pritom rotiraš trup, te aktiviraš trbušne mišiće. Pazi da u ovoj vježbi bokovi ne pobjegnu iz željene pozicije i ne zaboravi da se kao jedno ponavljanje broji tek kad gibanje obaviš s obje noge.

#4 – DVOSTRUKA KNJIGA

Na kraju nas još čeka kombinirano gibanje, koje će biti točka na i cijelom izazovu i dodatan korak koji će te približiti tvom six packu.

Tvoja je zadaća da se spustiš prema podlozi, lagano se nagneš unatrag, upreš se na malo skvrčene ruke i istegneš noge. 

 

Iz početne pozicije istovremeno u gibanje uključiš kako donji dio tijela, tako i gornji, što znači da se točke A – tvoja koljena i B – tvoj prsni koš, pomiču jedna prema drugoj. 

U krajnjoj poziciji zadržaš položaj na sekundu i zatim se vratiš u početnu poziciju. 

Ne zaboravi da leđa cijelo vrijeme moraju biti u neutralnom položaju. Pretjerano savinuti lumbalni dio je jasan znak da je vježba u tom obliku trenutno prezahtjevna i da još nisi u formi za sljedeći nivo. 

Okej …

Iskreno …

Te vježbe same po sebi nisu dovoljne za oblikovanje trbuha iz snova.

Za to će biti potreban cijeli sistem vježbi pomoću kojih oblikuješ CIJELO tijelo, a ne samo jedan dio.

Zato sam pripremio za tebe zabavnu strategiju vođenih treninga, koji te korak po korak vode kroz cijelu preobrazbu. 

Treninge možeš pratiti preko telefona, tableta, računala, TV-a i tako se uvjeriti da vježbe izvodiš točno kako treba i juriš prema svojem cilju. 

Osim toga, preko zatvorene Facebook grupe te pratim cijelo vrijeme i tako se pobrinem da ti nikad ne ponestane motivacije i da bez problema preskočiš svaku prepreku. 

Do kraja godine je ova super strategija na raspolaganju po akcijskoj cijeni! (Tako možeš mirno započeti novu godinu sa super odlukama i TOP programom koji će te dovesti do cilja.)

=> Tvoj FT30 te već čeka.

P.S.: Ukoliko strategija ne ispuni tvoja očekivanja, samo mi javi svoju odluku i vratiti ću ti cijeli iznos kupovine. Pošteno? Pošteno!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se