🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / Najbolja vježba za zavodljiv trbuh
 

Najbolja vježba za zavodljiv trbuh

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 15/10/2015
Najbolja vježba za zavodljiv trbuh

Trbuh je često onaj dio tijela kojeg većina želi posebno lijepo oblikovati. Za postizanje postavljenog cilja potrebno je opteretiti sve trbušne mišiće, bez iznimke. Na portalu goldentree.hr predstavit ćemo vam vježbe koje kod treninga za trbušne mišiće ne smijete zanemariti.

U današnjoj ćemo vam objavi predstaviti primjer treninga za trbušne mišiće koji možete izvoditi doma ili u teretani. Sve što vam treba, je deset minuta,, malo prostora i želja po promjeni.

Trening je sastavljen od osam različitih vježbi. Svaku od njih izvodite po 45 sekundi, dok između njih pravite pauze. Kako se točno odvija cjelovitatjelovježba, pogledat ćemo u nastavku.

 

Započnemo vježbom broj 1:

Sequence 01.Still120

Riječ je o savijanju torza, odnosno klasičnim trbušnjacima pomoću kojih ćete opteretiti ponajprije gornji dio trbušnih mišića. Kako bi izvođenje bilo što pravilnije, ruke ćemo istegnuti između koljena i pokušati ih pomaknuti što dalje u vodoravnom smjeru. Na krajnjoj točki ostanemo u ovom položaju jednu sekundu i zatim se vratimo u prvobitni položaj.


Slijedi vježba broj 2:

Sequence 01.Still122

Riječ je o prvoj od četiri statičke vježbe. Vježba imenovana most nekima je već dobro poznata. Oslonac predstavljaju podlaktice i vrhovi stopala, dok se za sve ostalo pobrinu trbušni mišići. Neka ti budu čvrsti i napeti, a pogled usmjerite ispred sebe.

Obje vježbe izvodite u trajanju od 45 sekundi, nakon kojih slijedi 30 sekundi pauze. Nakon pola minute nastavite s tjelovježbom.


Sequence 01.Still123

Izmjenično spuštanje nogu na rasporedu je kao treća vježba. Pokušajte ne dotaknuti tlo petom u 45-minutnom intervalu. Ako ne ide, nema veze, potrudite se najbolje što možete.


Sequence 01.Still124

Druga statička vježba je također most, ali u bočnom položaju. Podbočite se na jednu ruku i bočni dio stopala, a drugu ruku istegnite. Ostanite u tom položaju 45 sekundi, nakon čega slijedi 30 sekundi pauze.


Sequence 01.Still125

Nakon treće kombinacije prva će vježba još dodatno opteretiti bočne trbušne mišiće. Spuštanje nogu u stranu izvodite izmjenično i pokušajte sa stražnjim dijelom stopala ostati iznad tla 45 sekundi.


Sequence 01.Still126

Nakon isteklog vremena noge jednostavno istegnite pred sebe i podignite ih približno 25 centimetara iznad tla.

Treća statička vježba bit će na rasporedu kao i sve dosadašnje u trajanju od 45 sekundi. Pola minute namijenite pauzi i pripremite se na zadnji sklop vježbi.


Sequence 01.Still127

Predzadnja vježba od vas će zahtijevati svu preostalu energiju. Istegnute noge dignite u uspravan položaj te ih istodobno pokušavajte dotaknuti objema rukama, što frekventnije.


Sequence 01.Still128

Nakon 45 sekundi pred vama je posljednja statička vježba koja je jednaka četvrtoj vježbi (bočni most), ali ćete zamijeniti stranu.


VJEŽBATRAJANJE (sekunde)
TRBUŠNJACI45
MOST45
PAUZA30
IZMJENIČNO SPUŠTANJE NOGU45
BOČNI MOST45
PAUZA30
SPUŠTANJE NOGU U STRANU45
DIZANJE NOGU45
PAUZA30
ZATVARANJE KNJIGE45
BOČNI MOST45

U trajanju od samo osam minuta kombinacijom klasičnih i statičkih vježbi osigurat ćete da svi trbušni mišići budu opterećeni. Naravno, ne smijete zaboraviti na zdravu prehranu koja će još dodatno ubrzati cjelovitu preobrazbu.

Ne zaboravite podijeliti objavu sa drugima, lajkati ju i pridružiti nam se na našoj mailing listi. Bila bi šteta da propustite ostale objave, bonus materijal i korisne informacije koje će vam pokazati put do figure iz snova.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se