🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / Najbolja polusatna vježba s užetom!
 

Najbolja polusatna vježba s užetom!

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 21/03/2016
Najbolja polusatna vježba s užetom!

Zanimljiv trening za koji trebaš samo 30 minuta, uže i pravu želju. To te čeka u današnjoj objavi, zato predlažem da što prije pogledamo vježbe koje će brzo začiniti tvoj raspored aktivnosti. Počnimo!

Nedostatak vremena još uvijek je najčešći izgovor za nekoga tko ne uspijeva trenirati. Zato vam u današnjem članku predstavljam nov, intezivan i učinkovit trening koji vam neće uzeti više od 30 minuta slobodnog vremena.

Trening je kružnog tipa i sastoji se od pet vježbi. Svaka vježba izvodi se šezdeset sekundi bez pauze, jedna za drugom. Odmor vas čeka na kraju svake runde, to jest, nakon što završite svih pet vježbi. Cjelokupan sklop vježbi ponavlja se pet puta. Da bih osmislio spomenuto, dodao sam alat za trening, i to uže.

SKOKOVI S UŽETOM

vaja1Prvu vježbu vjerojatno svi dobro znate i ona će osigurati konkretan uvod.

Klasičnim skokovima brzo ćemo ugrijati tijelo i na taj način izbjeći ozljede. Pazite da je trup ravan i mišići napeti. Za vrijeme gibanja pazimo da su pokreti kontrolirani i jednaki.

Nakon šezdeset sekundi slijedi vježba broj dva.


TRBUŠNJACI S UŽETOM

vaja2Ovom vježbom uglavnom ćemo opteretiti trbušne mišiće, što će zahtijevati povećanu koncentraciju. Vježba se izvodi tako da sjednete na pod i poravnate gornji dio trupa. Postavite uže ispod nogu, a pete podignite sa zemlje.

Cilj je da se uže, koje je pod nogama, iz početnog položaja prebaci preko njih. To znači da uže pod nogama trebamo preko peta prebaciti iznad koljena. Dopustite mi da još jednom naglasim da se radi o vježbi za koju su vam najpotrebnije upornost i koncentracija.


SUMO ČUČNJEVI

vaja3Pomoću treće vježbe fokusirat ćemo se na mišiće nogu i stražnjice. Suština kružnog treninga je da pokušamo opteretiti maksimalan broj mišićnih skupina a time i potpuno oblikovati tijelo.

Vježba će se izvoditi na takav način da će uže biti podignuto iznad glave sa zakrivljenim leđima. Noge mogu biti postavljene nešto šire od širine ramena i malo okrenute prema van. Iz početne pozicije spuštamo se onoliko koliko nam omogućava pokretljivost. To znači da ne smije doći do rotacije zdjelice i savijenog trupa.


ROTACIJA TRUPA

vaja4Uz predzadnju vježbu ponovno ćemo se posvetiti mišićima trupa gdje će fokus biti na rotaciji. Ne zaboravite: što više vlakana opteretimo bolji će biti rezultati. Kao i kod druge vježbe, sjest ćemo na pod, ispraviti trup i saviti koljena. Uže je u ovom slučaju postavljeno ispred, a pete dignemo od podloge.

Kada zauzmemo početni položaj počinjemo s izmjeničnom rotacijom. Potrebno je stalno pratiti pokrete. Da vam ovo ne bi bilo dosadno u gibanje ćemo uključiti i noge. Simulacija vožnje biciklom bit će ‘točka na i’ i zasigurno će vas najviše zabaviti.


VISOKA KOLJENA

vaja5I za kraj, vježba koja će uništiti čak i najtvrdokornije masne naslage. Ovo je jedna od mogućih opcija kojom ćemo uz pomoć skokova s konopcem pokušati dovesti koljeno na visinu zdjelice. Sve ostale karakteristike ostaju iste kao u prvoj vježbi. To znači da je gibanje kontrolirano, jednakomjerno, a trup uspravan i čvrsto napet.

Ako vam se dogodi da se sapletete, ništa strašno. Dva puta duboko udahnite i vježbajte dalje. Glavu gore i idemo do cilja!


Za najbolje rezultate stvarno ne trebate brdo opreme, najbolju teretanu i stotine sati slobodnog vremena. Ako ste snalažljivi vaš dnevni boravak može postati prostor za ostvarenje najluđih snova o fit figuri. Svatko tko ima jaku želju može ostvariti svoj cilj i točka! Svi koji imate bilo kakva pitanja obavezno mi pišite na miha@goldentree.hr. Sa svojim timom rado ću vam pomoći da pronađete rješenje. Kako bi ovaj kvalitetan trening obišao Sloveniju podijeli objavu s ostalima!

 


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se