🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Napravi ovo prije svakog obroka i pospješi potrošnju kalorija za 30%
 

Napravi ovo prije svakog obroka i pospješi potrošnju kalorija za 30%

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 08/07/2019
Napravi ovo prije svakog obroka i pospješi potrošnju kalorija za 30%

Znate li razliku između novorođenčeta i osobe koja se bori sa suvišnim masnoćama?

Da, znam da ih možete nabrojati na stotine, ali ja ovdje mislim na jedan drugi podatak koji baš i nije logičan.

Zašto je zdravo tijelo male bebe sastavljeno iz približno 25% više vode od tijela nekoga tko se bori s viškom kilograma.

Vjerojatno mislite:

“Pa kakve to veze ima s fit, zdravim tijelom?”

Nećete vjerovati, ali ima puno veze s tim! Kako je to moguće i na što morate paziti kako biste iskoristili skriveni potencijal, objasnit ću vam u današnjoj objavi.

Rezultati istraživanja pokazuju da uopće ne iskorištavate sve što biste mogli.

Pospješuje li voda vašu preobrazbu, uporabu viška masnoća i poboljšava li to kako se osjećate? To je jedina stvar koja nas zanima u ovom trenutku.

kozarec-z-vodoODGOVOR: Sudeći po brojnim istraživanjima, ova nam super tekućina može konkretno pomoći u borbi protiv suvišnih masnoća. Osobito ako je u kombinaciji s uravnoteženom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnosti.

Ali gdje je povezanost? Kako je to moguće?

Ok, idemo polako.

Svi znamo da je voda nužna kako bismo se dobro osjećali. Pozitivno utječe na probavu, smanjuje mogućnost nastanka bubrežnih kamenaca, brine da je naša koža zdrava i blistava.

Već to su odlične informacije zbog kojih bi neki odmah otišli po čašu vode.

Ali to nije sve, najbolje tek dolazi!

Kako s jednim trikom ograničiti unos groznih kalorija?

Bio sam jako iznenađen kad sam čitao rezultate istraživanja koja potvrđuju da voda utječe na naše potrebe i posljedično, na našu preobrazbu.

Podatak koji mi se čini jako važnim je definitivno taj da s redovitim ispijanjem vode smanjujemo unos dodatnih kalorija koje unosimo u tijelo s prekomjernom količinom hrane, odnosno pića. To su kalorije koje zapravo ne trebamo, a koje se talože isključivo u obliku suvišnih masti.

Možemo reći da organizam s nama igra prljavu igru.

Ako ne popijemo dovoljno vode, naše stanice su osiromašene. Kad smo jako žedni, to često znamo pomiješati s osjećajem gladi. Neki tu situaciju “spašavaju” tako da unatoč obilnom obroku i dalje ne spuštaju beštek nego nastavljaju jesti. Jednostavno se ne zaustavljaju na pravoj točki i slijedi klasično prejedanje.

Primjećujem da pojedinci često ne rade toliku grešku pri izboru obroka, koliko pri količini.

Kako bismo izbjegli tu veliku grešku po hitnom postupku, imam super savjet za vas.

Nekoliko minuta prije svakog obroka popijte čašu vode i organizmu priskrbite ono što mu je stvarno potrebno. Kad to napravite, normalno pojedite obrok i uvjeren sam da ćete biti iznenađeni. Pojest ćete točno onoliko hrane koliko vam je potrebno i moći prestati brinuti o suvišnim kalorijama.

dehidracija

Čudesnih 30 posto.

Osim toga što nam pomaže da lakše nadziremo kalorije, voda ima još jedno super svojstvo.

U trenutku kad ju popijemo, u našem se tijelu događa pravo čudo. Bez ikakvog napora, potrošnja energije se na 60 minuta povećava za čak 30%. Iako neki govore da je riječ o malim promjenama, upozoravam da nije stvar u rezultatima danas na sutra, nego u dugoročnom efektu kroz nekoliko mjeseci.

energie-push-300x199

Zašto upozoravam na to?

Zato što su istraživanja pokazala da su pojedinci koji su živjeli potpuno jednako, s promjenom u tome da su prije obroka popili čašu vode u 12 mjeseci prosječno izgubili približno 3 kilograma.

Poštena nagrada za nekoliko čaša vode dnevno. Zamislite što se događa kad tome još dodate redovitu tjelovježbu i pazite na prehranu.

A koja je prava mjera?

Vrijeme je za logično pitanje – koliko vode je tijekom dana potrebno popiti? Ako sam potpuno iskren s vama, ne postoji pravilo koje bi vrijedilo baš za svakoga. Bilo bi sasvim blesavo kada bi netko tko ima 60 kilograma morao piti jednaku količinu vode kao netko tko ih ima 90.

Međusobno se razlikujemo, pa su i potrebe našeg organizma drugačije. Iako vrijedi generalno pravilo da je tijekom dana pametno popiti dvije do tri litre tekućine, savjetujem nešto drugo.

Predlažem da slušate svoje tijelo koje jasno i glasno govori što mu stvarno treba. Važno je samo da ga pozorno slušate i da pratite signale koje vam daje.

  • Kad osjetite da ste barem malo žedni, obavezno popijte vode.
  • Tijekom dana imajte malu bočicu vode sa sobom, tako ćete se pobrinuti da redovito pijete.
  • Kad trenirate ili kad su temperature jako visoke, budite još oprezniji i pazite da tijelu konstantno dajete tekućinu.

»0 €, 0 kcal, 0 brige = VODA«


Puno je načina na koje možete tijelo opskrbiti dovoljnom količinom tekućine i organizirati se tako da ne zaboravite na tu zadaću. Zato će mi biti drago ako mi u komentaru otkrijete kako ste se vi snašli u obavljanju tog zadatka i koja vas prepreka najčešće zezne. Siguran sam da ćete svojim dobrim idejama pomoći i drugima, zato samo hrabro!


Izvori:

Effects of carbonated water on functional dyspepsia and constipation. – Cuomo R, Grasso R, Sarnelli G, Capuano G, Nicolai E, Nardone G, Pomponi D, Budillon G, Ierardi E.

Body Weight, Diet and Water Intake in Preventing Stone Disease. – Meschi T. Schianchi T. Ridolo E. Adorni G. Allegri F. Guerra A. Novarini A. Borghi L.

Water consumption increases weight loss during a hypocaloric diet intervention in middle-aged and older adults. – Dennis EA, Dengo AL, Comber DL, Flack KD, Savla J, Davy KP, Davy BM.

Water-induced thermogenesis. – Boschmann M, Steiniger J, Hille U, Tank J, Adams F, Sharma AM, Klaus S, Luft FC, Jordan J.

Water Drinking Induces Thermogenesis through Osmosensitive Mechanisms – Michael Boschmann, Jochen Steiniger, Gabriele Franke, Andreas L. Birkenfeld, Friedrich C. Luft, and Jens Jordan


Ukratko, voda će ti pomoći ubrzati tvoju preobrazbu. Ali, bez gibanja jednostavno neće ići. Ovaj mjesec ćemo svi zajedno gibati s FT30! Kao dio zabave, nudim ti FT30 po akcijskoj cijeni. Možeš ga dobiti za 100kn jeftinije, nego što ga inače imamo u prodaji.

U programu ćeš pronaći video snimke 30 minutnih treninga i tijekom baš svake minute, vježbam zajedno s tobom.  Cijeli trening je podijeljen na 3 razine. Tek kad uspješno završiš jednu, možeš ići na sljedeću. 

S FT30  vježba već mnogo ljudi na području Hrvatske, koji grade svoje samopouzdanje, bolje osjećanje, te čvrsto i fit tijelo. 

Dođi i ovdje pogledaj više o FT30


 

 


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se