🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Manjak testosterona? Eliminiraj ga u 3 koraka
 

Manjak testosterona? Eliminiraj ga u 3 koraka

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 13/05/2021
Manjak testosterona? Eliminiraj ga u 3 koraka

Miha Geršič

Nema muškarca koji bi priznao manjak testosterona. Upravo je to fatalna pogreška!

Niska razina testosterona realnost je čak četvrtine muškaraca nakon 30. godine i pritom nemoj misliti da si izuzetak.

Isprva želja za seksom lagano nestaje, nakupljaju se masni jastučići, a loše raspoloženje je na rubu blage depresije. Je li ti to poznato?

Tužno, ali istinito.

Pravi muškarac zna koji su simptomi nedostatka testosterona. Zna i što mora napraviti u slučaju nedostatka testosterona.

Želiš li jednim udarcem riješiti muške probleme? Onda ću ti reći da nizak libido, gubitak mišićne mase i loše raspoloženje mogu biti stvar prošlosti.

Usuđuješ li se pogledati istini u oči?

Pogledajmo nekoliko ključnih činjenica o testosteronu. Za tvoju je muškost to važnije nego što se čini na prvi pogled. Kad shvatiš koji su uzroci, u hipu ćeš znati što učiniti po pitanju nedostatka testosterona.

Sadržaj:

 1. ŠTO UTJEČE NA RAZINU TESTOSTERONA?
 2. UZROCI ZA MANJAK TESTOSTERONA
 3. SIMPTOMI POMANJKANJA TESTOSTERONA
 4. ŠTO NAPRAVITI AKO TI NEDOSTAJE TESTOSTERONA?

ŠTO UTJEČE NA RAZINU TESTOSTERONA?

Testosteron je spolni hormon, koji u tijelu obavlja brojne funkcije. Nije zadužen samo za zdrav libido, već i za izgradnju mišića i razgradnju masnog tkiva.

stres

Ako je razina testosterona preniska, krevet sigurno neće škripiti.

Na razinu testosterona kod muškaraca utječu prvenstveno dva čimbenika: starost i stres.

S godinama muškarci počinju primjećivati ​​nedostatak testosterona. Nakon 30. godine preniski testosteron pogodi čak 25% muškaraca, a nakon 40. godine gotovo svi se susreću s muškim hormonalnim problemima. Djelomično bi se nizak testosteron mogao usporediti s menopauzom kod žena, iako je proces hormonalnih promjena postupniji kod muškaraca.

nedostatak testosterona

Još jedan čimbenik koji utječe na nisku razinu testosterona je stres. Općenito, stres je ubojica svega pozitivnog. Redovito doživljavanje frustracija, suočavanje s negativnim emocijama i napadi bijesa ubrzat će pad muškosti.

UZROCI ZA MANJAK TESTOSTERONA

Već znaš da je postupno smanjenje koncentracije muškog hormona činjenica, jer se razina testosterona prirodno smanjuje s godinama. Ali to ne znači da i mlađi muškarci ne pate od nedostatka testosterona. Nije samo dob ta koja određuje razinu ovog hormona.

Uzroci nedostatka testosterona toliko su raznoliki da ponekad ne bi mogao ni pomisliti da uzrukuju preniski testosteron.

Pogledajmo koji su najčešći negativni čimbenici:

 • nezdrava prehrana i neredoviti obroci,
 • pretjerano konzumiranje alkohola ili uporaba droga,
 • nasljedni poremećaji i određene bolesti, poput masne jetre,
 • nuspojave nekih lijekova.

Ako prepoznaš bilo koji od navedenih čimbenika i kod sebe, savjetujem ti da provjeriš kakvo je stanje s tvojim testosteronom. U svakom slučaju, odustani od loših navika i radije se drži zdravog načina života.

SIMPTOMI POMANJKANJA TESTOSTERONA

Pred tobom je dugačak popis. Simptomi nedostatka testosterona dolaze u množini. Znaš kako kažu … Vrag nikad ne dolazi sam. Preniska razina testosterona potaknut će pravu lavinu simptoma. Ali ne očajavaj, jer donosim dobre vijesti.

simptomi pomanjkanja testosterona

U prvu skupinu simptoma ulazi smanjenje mišićne mase i snage, što sa sobom povlači i promijenjeni izgled tijela. Nedostatak testosterona vodi u nakupljanje masnih naslaga i to tamo gdje najmanje želiš. Opseg trbuha se poveća, stražnjica se širi, a ramena postaju sve uža.

Promjene na koži i kosi još su jedna od čestih posljedica niskog testosterona. Ako ti ispada kosa i postaje sve tanja, a dlake ne rastu tamo gdje bi trebale, to znači da je manjak testosterona došao na naplatu.

Čak se i prvi znakovi osteoporoze mogu pripisati niskom testosteronu. Ako zanemariš činjenicu da razina testosterona opada s godinama, izlažeš se većem riziku lomova kostiju.

Ni to još nije sve.

Testosteron ti može zakuhati isrpljenost, umor, bezvoljnost, pa čak i depresiju. Ne zanemari loše raspoloženje na poslu i nedostatak motivacije za sport – razlog može biti u tvojoj hormonalnoj slici.

I na kraju kraljica svih testosteronskih problema: gubitak seksualne želje. Testosteron uravnotežava tvoj libido, dakle želju i mogućnost za seks. Kad te partnerica ispituje je li nešto krivo i upozorava na zanemarivanje aktivnosti u krevetu, nemoj samo odmahnuti rukom. Vrijeme je da reagiraš.

A sad dobra vijest.

Kad kreneš s misijom povećanja testosterona, ubiti ćeš dvije muhe jednim udarcem. Nakon što eliminiraš uzrok tegoba, nestati će i problemi… jedan za drugim.

ŠTO NAPRAVITI AKO TI NEDOSTAJE TESTOSTERONA?

Najprije ću ti reći što ne smiješ napraviti. Prepustiti se očaju!

Budi odlučan u tome da ne odustaneš. Ne pitaj se kako dalje, jer ću ti odmah otkriti.

Što napraviti ako ti nedostaje testosterona? Slijede tri jednostavne navike, koje bude tvoju muškost i brane te od mogućih problema uzrokovanih niskim testosteronom.

 1. Redovito jedi zdravu prehranu s puno voća, povrća i izvora vlakana te u što većoj mjeri izbjegavaj šećere.
 2. Sljedeći korak je trening. Nizak testosteron ubija motivaciju, ali kad započneš intenzivan trening, povisit ćeš razinu testosterona i povratiti energiju i snagu volje.
 3. Pomozi svom tijelu dodacima prehrani izrađenim od prirodnih sastojaka koji podižu razinu testosterona. Ovo nije prečac, već prirodni poticaj za pojačavanje tijela i zaštitu od najgorih simptoma nedostatka testosterona.

Alpha man dodatak

Pazi …

Razvili smo posebnu formulu koja sadrži 13 aktivnih sastojaka s dvostrukim djelovanjem. Muškarci svih starosti si s Alpha Man 100% Testosterone Booster vraćaju libido, motivaciju, energiju i dobro raspoloženje. Proizvodu vjeruje već toliko muškaraca da potpuno sigurno mogu reći da garantirano djeluje.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
100% prirodna mješavina 13 sastojaka s dvostrukim djelovanjem.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se