🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / Koliko dugo moramo trenirati da bismo postigli optimalan rezultat? 30, 45, 60 minuta?
 

Koliko dugo moramo trenirati da bismo postigli optimalan rezultat? 30, 45, 60 minuta?

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 11/08/2019
Koliko dugo moramo trenirati da bismo postigli optimalan rezultat? 30, 45, 60 minuta?

Mnoge zbunjuje ovaj podatak.

Koliko dugo mora trajati trening kako bismo istopili što više suvišnih masnoća?

Pola sata, sat, dva?

Većina ljudi uvjerena je da dugotrajnije vježbanje daje bolje rezultate.

Ja sam Miha Geršič i u današnjoj objavi na portalu goldentree.hr otkrit ću vam koliko dugo trebate vježbati kako biste izgubili i najtvrdokornije masne naslage.

Ako nema rezultata, onda nešto krivo radite

Moj je inbox pun poruka razočaranih pojedinaca koji mi se javljaju i objašnjavaju da u teretani, na biciklu ili atletskoj stazi borave satima i da unatoč tome ne primjećuju željeni napredak. Kako je to uopće moguće?

cas-pp-231x146Kada s njima progovorim koju riječ, brzo shvatim u čemu je problem. Tijekom treninga usredotoče se isključivo na vrijeme koje će pri tome uložiti. To smatraju jedinim mjerilom uspješnosti treninga.

U praksi se za ovim skriva sat trčanja uz razgovor, hodanje na pokretnoj traci uz čitanje knjige ili možda čak vožnja sobnog bicikla uz gledanje novog filma. Suštinu vide u tome da prođe što više vremena, a na intenzivnost treninga mnogi potpuno zaborave.

Ako želite oblikovati savršenu figuru odnosno izgubiti što više suvišne masnoće i istovremeno sačuvati mišićnu masu kako bi vaše tijelo ostalo čvrsto i lijepo oblikovano, na ovaj izazov morate gledati sasvim drugačije. Savjetujem vam da za postizanje vašeg cilja izaberete kraću vježbu višeg intenziteta tijekom koje ćete aktivirati više mišićnih skupina. Neka traje od dvadeset do trideset minuta.


Razlozi su sljedeći:

  1. S obzirom na to da će vježbanje trajati kraće spriječit ćete katabolizam odnosno razgradnju mišićnih vlakana. Jeste li uopće znali da dugotrajniji treninzi mogu imati za posljedicu niži udio mišićne mase? To znači da sami sebi možete naškoditi i nikada ne oblikovati fit tijelo.
  2. Vaše tijelo bit će primjetno ljepše oblikovano jer ćete uključiti u vježbu više mišićnih skupina. Ako budete samo trčali ili vozili bicikl možete zaboraviti na čvrstu stražnjicu, lijepe ruke, trbušne mišiće itd.
  3. Kada aktivirate više mišićnih vlakana time pokrećete i veći broj mitohondrija. Radi se o staničnom dijelu koji je primaran za stanično disanje. Jednostavno rečeno, veći broj aktiviranih mitohondrija utjecat će na sagorijevanje veće količine kalorija. Na kraju krajeva, to i jest ono što želimo postići vježbanjem.

Kad je vrijeme za trening, vrijeme je za trening

Ako je vrijeme za trening, iskoristimo ga za trening! Usredotočite se isključivo na to da vježbe izvedete u cijelosti, pravilno i da date svoj maksimum. Neka intenzitet dobije primarnu ulogu. Ako se tijekom treninga i dalje nadate samo sretnim okolnostima zone udobnosti, kada je sve lijepo, krasno, divno, ugodno, sumnjam da ćete postići najbolji rezultat. Nije važno kakva je trenutačno vaša fizička spremnost. Važno je svaki sljedeći trening izvesti pravilno.

Ako se pri tome pojavi i koja kapljica znoja na čelu, nije ništa strašno. Potpuno normalna pojava. kardiovaskular-219x146

Da ne bi došlo do zabune, to ne znači da je dugotrajnije vježbanje srednjeg intenziteta loše ili potpuno beskorisno za vas. Ovo je oblik aktivnosti kojim jačamo kardiovaskularni sustav i tako pozitivno utječemo na zdravlje našeg srca i krvnih žila. Zato predlažem da se na vašem rasporedu pojavi dva puta tjedno. Međutim, kada govorimo o optimalnom treningu za sagorijevanje suvišnih masnoća, definitivno postoje bolje opcije.


Moj omiljeni

Da biste si točno predstavili kakve treninge imam u mislima, izdvajam (na donjem linku) svoja najdraža tri treninga, koja sam već ranije predstavio na svom portalu. Izazivam vas da mi napišete u komentar s kojim od njih se namjeravate uskoro ‘suočiti’…, s prvim, drugim ili trećim, da čujem!

1        2        3

☝︎KLIKNI NA SLIKU ZA PRIKAZ TRENINGA☝︎

Budući da je vježbanje u paru ljepše, predlažem da podijeliš objavu s ostalima. Uvjeren sam da će ti se u ovom zadatku pridružiti još netko. Dogovoreno?

Idemo vježbati!


A što nakon treninga?

Tijekom treninga, zbog različitog opterećenja dolazi do mikrooštećenja mišićnog tkiva, a ta mikrooštećenja moramo zacijeliti čim prije. Kad ih zacijelimo, povećavamo udio mišićne mase i na taj način oblikujemo čvrsto, fit tijelo.

Ovdje će svoju super ulogu odigrati bjelančevinski napitci, jer je upravo to ono što treba našem organizmu: bjelančevine koje sistem jako brzo apsorbira.

Sada je vrijeme za glavno pitanje

Koji je proteinski napitak najbolji?
Znam da na raspolaganju imate malo more proteinskih napitaka i proizvoda, ali činjenica je da velik broj njih ne ispuni obećanja koja daje, niti dobro radi svoj posao. Veliki udio šećera, loša kvaliteta, dodana umjetna sladila, masnoće i štetni aditivi koji se pojavljuju u velikom broju proizvoda ugrožavaju vaš napredak i zdravlje. Nemojte zaboraviti da papir, odnosno ambalaža trpe sve, što znači da se na njih mogu napisati svakojaka obećanja koja vas mogu zavarati. Nemojte to dopustiti!

Zbog svega ovoga u poduzeću smo se odlučili da oblikujemo vlastitu liniju proizvoda, robne marke Golden Tree Nutrition.

Među njima ćete pronaći i Golden Tree bjelančevine, koje su napravljene po našim zahtjevima. Govorimo o najvišoj kvaliteti bez ikakvih aditiva, koji bi mogli naškoditi vašem organizmu. 100% prirodno i prilagođeno vašem tijelu. Ruku na srce, za sebe, za svoje najbliže i naravno, za vas želim samo najbolje.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se