🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Kako smršaviti u trbuhu?
 

Kako smršaviti u trbuhu?

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 09/07/2018
Kako smršaviti u trbuhu?

Spadate li i vi u skupinu onih koji iz dana u dan mozgaju o tome kako se riješiti neugodnih masnih naslaga na trbuhu? Vjerujte, niste jedini koji si postavljate to pitanje. Kako ne biste nepotrebno gubili vrijeme i energiju, za vas smo pripremili odgovor.

Trbuh je onaj dio tijela na kojem se suvišni kilogrami najviše vide, ometaju nas te nam samim time i predstavljaju problem. Zbog toga pojedinci često žele izgubiti te lokalne masne jastučiće. Izrazom »lokalni gubitak masti« ciljamo na proces pri kojem je netko zadovoljan svojom figurom, ali želi tek nekoliko promjena na određenom dijelu tijela. Kao što smo već spomenuli, trbuh je onaj dio tijela koji je najčešće na popisu želja za promjene.

Činjenica je da se masne naslage, bez obzira na naše želje, pohranjuju u različitim dijelovima tijela. Većina masnog tkiva pohranjena je u potkožju. U određenim dijelovima takvih je naslaga više, a u drugima nešto manje. Količina suvišnih masnih naslaga ovisi o našem životnom stilu, dakle načinu prehrane, količini gibanja i učestalosti stresa u našoj svakodnevici. Jedina mogućnost da se riješimo suvišnih naslaga je ta da tijelo počne koristiti mast kao izvor energije. Vjerojatno vas već zanima kako će to uspjeti. Polako. Najprije raščistimo istinu o lokalnom gubitku masti.

Lokalni gubitak masti prirodnim je putem praktički nemoguć.
azocarani

Organizam jednostavno ne možemo uvjeriti da kao izvor energije koristi samo masti u području trbuha ili nogu, stražnjice… Dakle, ne možemo utjecati na lociranost pojave, odnosno bržeg nestanka masnih naslaga u određenim dijelovima tijela.

Možda ste zbog te informacije razočarani, ali to je zaista nepotrebno. Zašto? Činjenica je da je način pomoću kojeg se rješavamo masnih naslaga kombinacija pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti. I zašto bi uopće htjeli oblikovati samo određeni dio tijela, kada ćete zahvaljujući novim navikama pozitivno utjecati na cijelo tijelo?

Pravilna prehrana i redovita tjelesna aktivnost ključne su komponente za postizanje pobjede u borbi sa suvišnim masnim jastučićima. Za ostvarivanje prvih rezultata predlažem sljedeća pravila koja su prilično jednostavna, ali itekako bitna. Riječ je o jednostavnim navikama koje ćete brzo uključiti u svoju svakodnevicu:

  • redovita tjelovježba pomoću koje ćete trošiti mast kao izvor energije, 7-bad-habits-cause-belly-fat (1)
  • izbjegavanje većih količina voća i voćnih sokova,
  • konzumiranje više manjih obroka dnevno,
  • konzumiranje raznolikog povrća,
  • nekonzumiranje kruha, tjestenina, slatkiša, alkoholnih pića,
  • konzumiranje nemasnog mesa, riba, jaja, svježeg sira i ostale hrane bogate proteinima,
  • dovoljno kvalitetnog sna,
  • svakodnevni kvalitetan doručak,
  • izbjegavanje stresa i pozitivno razmišljanje.

Kao što vidite, riječ je o jednostavnim savjetima koje ćete brzo usvojiti. Smisao uspješne preobrazbe leži u pravilnom pristupu i razumijevanju pravog koncepta izvedbe. Nagle promjene mogu negativno utjecati na pojedinca. Budite strpljivi i približite se svojem cilju korak po korak.

Za točan plan kako napredovati i pravilno oblikovati svoje tijelo, preporučujem kratke HIIT treninge.

Za njih trebate približno 1 sat i pol na tjedan.

To utvrđuje i znanost: preko 32.779 studija i analiza je pokazalo da je upravo HIIT najbolji oblik treninga za maksimalnu potrošnju suvišnih masnih naslaga i oblikovanja čvrstog, fit tijela.

Zato sam moj program FT30 oblikovao prema tim načelima.

Svaki trening je kraći od 30 minuta i dovesti će vas do vrhunskih rezultata.

Trening je sastavljen od 3 različita nivoa koja će se pobrinuti da odmah kad postignete formu, tamo ne ostanete, nego će vas već čekati sljedeći izazov za konstantan napredak.

Svoj program FT30 možete dobiti ovdje:
=> www.goldentree.hr/ft30/


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se