🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / Spartanskih 300: 6 vježbi za tijelo iz snova
 

Spartanskih 300: 6 vježbi za tijelo iz snova

Predviđeno vrijeme čitanja: 4 min
Datum objave: 16/10/2017
Spartanskih 300: 6 vježbi za tijelo iz snova

Ako nikako ne uspijevaš “odraditi” trening ili jednostavno trebaš pojačanje, danas ti darujem ovo iznenađenje.

Spartanski izazov 300 je nešto što će staviti u pogon svakog pojedinca i znam, da će i tebe.

Zašto sam uvjeren u tom kako izazov uopće izgleda i kome je namijenjen, otkrivam u sljedećim recima.

Predlažem da što prije pogledamo što sam ti pripremio u današnjoj objavi i s kojim ćeš se vježbama susresti vrlo brzo.

NEMOJ DA TE IME PRESTRAŠI

Spartanski izazov 300 se sastoji od šest različitih vježbi i namijenjen je svakome tko obožava dodatno opterećenje. Da bi izazov odradio u cijelosti, svaku vježbu moraš ponoviti 50 x.

Upozoravam te, nije važno koliko vremena ti je potrebno da napraviš svih 300 ponavljanja (6 vježbi x 50 ponavljanja), niti koji je redoslijed vježbi.

Na primjer, prvo možeš napraviti deset ponavljanja svake vježbe ili možeš zamijeniti redoslijed vježbi. Uopće nije važno. Važno je samo da vježbe izvodiš pravilno i da odradiš propisani broj ponavljanja.

Spomenuti izazov može služiti kao dio treninga ili kao dodatno opterećenje na tvom rasporedu.

U današnjem izazovu te čeka sljedećih šest vježbi:


JUTARNJI POSKOCI

Prvi na rasporedu su jutarnji poskoci. Znam da je riječ o vježbi uz koju ćemo tijelo po brzom postupku dovesti na “radnu temperaturu.”

Vježbu izvodimo tako da se postavimo u klasični stojeći položaj s rukama ispruženim uz tijelo. Iz početnog položaja se spustimo prema podlozi, upremo na ruke i uz pomoć odriva ispružimo noge.

Kao što ćete primijetiti, doći ćemo u položaj daske odnosno skleka. Iz te točke se ponovno odgurnemo, skvrčimo noge i vratimo se u početno položaj.

Za slučaj da vam je vježba preteška, izbacite odgurivanje i noge istežite, odnosno kvrčite naizmjenično.


PREGIB TRUPA

Za lijepe trbušne mišiće, u izazovu se pojavljuje vježba koja je većini dobro poznata, ali nažalost, većina ju ne izvodi pravilno.

Pregib trupa izvodimo tako da legnemo na leđa, skvrčimo koljena i stopala pritisnemo o podlogu. Dlanove naslonimo iza glave, a laktove odmaknemo prema van.

Prije nego što počnemo s vježbom, napnemo trup a bubrežni dio pritisnemo o podlogu. Iz početnog položaja prema naprijed savijemo gornji dio tijela, u krajnjoj točki zadržimo sekundu i vratimo se u početni položaj.

Obavezno pazite da se bubrežni dio ne miče od podloge, da su laktovi cijelo vrijeme odmaknuti i da rukama ne pritišćete vrat, odnosno potiljak.


ČUČNJEVI

Ako ste slučajno mislili da sam zaboravio na njih, bez brige. Čučnjevi su jedna od osnovnih vježbi, zato svakako zaslužuju mjesto u ovom izazovu.

Sve što moramo napraviti je postaviti stopala u širini ramena i ruke ispružiti ispred sebe. Iz početnog položaja se zatim spustimo prema podlozi i pazimo da su mišići cijelo vrijeme čvrsto napeti.

Kad se vraćamo u početni položaj, ne smijemo zaboraviti da noge nikad ne ispružimo do kraja. Pazimo da se koljenima prilikom spuštanja ne pomaknemo preko vršaka prstiju i da su leđa ravna, a trup čvrsto napet.


ZVIJEZDA

Tijelo djeluje kao jedinka, zato ne smijemo zaboraviti na mišiće stražnjeg dijela tijela. Kako bi ih što jače opteretili, tu je vježba koja većini još nije poznata.

Zvijezdu izvodite tako da legnete na trbuh i raširite ruke i noge. Iz početnog položaja prvo dignete noge i odmaknete ruke od podloge te se pripremite na pokret. U gornjem dijelu tijela, ruke se pomiču unatrag, što znači da što je više moguće približite lopatice. U donjem dijelu ispružene noge skupljate i razdvajate.


ŠIROKI SKLEKOVI S POTPOROM

S petom vježbom na današnjem popisu se usredotočujemo na mišiće ramenog obruča. Čini mi se da će široki sklekovi s potporom biti najzahtjevnija vježba, što znači da treba stisnuti do kraja i ne odustati.

Kao što sam spomenuo, tijekom vježbe si više puta možete uzeti odmor i recimo “odraditi” pet serija po deset ponavljanja.

Vježbu izvodimo tako da dlanove postavimo malo šire od širine ramena i upremo se na nožne prste i koljena.

Iz početnog položaja se u okomitom smjeru spustimo prema podlozi i pazimo da su mišići cijelo vrijeme čvrsto napeti, a leđa ravna. Kad se prsima približimo podlozi, vratimo se u početni položaj.

Tijekom same izvedbe pazimo na još dvije stvari. Prvo, da se spuštamo i u ramenima i u bokovima, i drugo, da dlanove u početnom položaju stavimo malo više prema naprijed. Uz pomoć ovih savjeta, izvođenje vježbe će biti puno lakše.


POSKOČNI SUMOBORAC

Kao točka na i, zadnja, šesta vježba je ona kod koje će trebati stisnuti zube i koja će od vas zahtijevati puno ustrajnosti.

Poskočni sumoborac je vježba kod koje stopala postavimo malo šire od širine ramena i okrenemo ih pod kutem od 45 stupnjeva.

Ruke su u početnom položaju ispružene, a dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Iz početnog položaja se spustimo prema podlozi i iz najniže točke napravimo poskok.


To je to. Upoznali ste šest vježbi s kojima ćete se susresti u SPARTANSKOM IZAZOVU 300. Mora reći da je to nevjerojatno zabavan izazov koji je dodatno začiniti bilo koji trening.

Da sve skupa još dodatno začinimo, u komentaru obavezno označite nekoga koga izazivate da vam se pridruži i dijelite objavu s ostalima.


A što nakon izazova?

Tijekom spartanskog izazova 300, odnosno tijekom treninga, zbog različitog opterećenja dolazi do mikrooštećenja mišićnog tkiva koja moramo što prije zacijeliti. Kad zacijelimo mikrooštećenja, postupno povećavamo udio mišićne mase i tako oblikujemo čvrsto, fit tijelo.

Ovdje svoju super ulogu igraju proteinski napitci jer su točno što je organizmu potrebno: bjelančevine koje sistem jako brzo apsorbira.

Sad još glavno pitanje.

Koji od njih je najkvalitetniji?
Znam da na raspolaganju imaš malo more različitih proizvoda koji često ne ispunjavaju svoja obećanja. Veliki udio šećera, loša kvaliteta, dodana umjetna sladila, masnoća i štetni aditivi su sastojci koji se pojavljuju u brojnim proizvodima i ugrožavaju vaš napredak, pa čak i zdravlje. Nemoj zaboraviti da papir, odnosno ambalaža, trpi sve. Nemoj da te to zavede.

Zbog svega toga smo unutar kompanije odlučili oblikovati vlastitu liniju proizvoda marke Golden Tree Nutrition.

Među njima možete pronaći i Golden Tree bjelančevine, koje su napravljene točno po našim zahtjevima. Govorimo o najvišoj kvaliteti bez ikakvih aditiva koji bi mogli štetiti vašem organizmu. 100% prirodno i dobro za vaše tijelo. Ruku na srce, za sebe, za svoje najbliže i naravno, za vas, želim samo najbolje.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se