🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / 6 vježbi za pripremu za zimske aktivnosti
 

6 vježbi za pripremu za zimske aktivnosti

Predviđeno vrijeme čitanja: 2 min
Datum objave: 03/01/2016
6 vježbi za pripremu za zimske aktivnosti

To, koliko je vježba važna kada želimo oblikovati svoje tijelo, već znamo. Međutim, s obzirom na to da su brojni pojedinci izrazili zaista posebnu želju, kao i na to da se približavaju zimski dani, za vas sam pripremio trening kojim ćete se riješiti suvišnih masnih naslaga i istovremeno se pripremiti za zimske pustolovine. Na portalu Savršena Figura pobrinut ćemo se da vaša preobrazba bude zabavna, brza i nadasve učinkovita. Idemo u akciju!

Kao što sam više puta napomenuo, vrlo je važno da tijekom transformacije uživate i zabavite se koliko je to moguće. To će ovisiti prvenstveno o tjelesnoj aktivnosti koju ćete uvrstiti na vaš raspored. Pred nama su zimski dani i uvjeren sam da će ih mnogi sebi uljepšati ponekim zimskim sportom. Bez obzira na to želite li skijati, klizati, surfati ili trčati na skijama, važno je što bolje se pripremiti za tjelesnu aktivnost. Osim same pripreme današnjim treningom ostvarit ćete pozitivan utjecaj na tjelesnu težu. Bez brige … Uskoro će postati vruće.

Trening je kružnog tipa i sastoji se od 6 vježbi, kojima ćemo aktivirati cijelo tijelo. Cjelokupan sklop vježbi preporučljivo je ponoviti pet do sedam puta. Ispod opisa navedeno je koliko puta trebate ponoviti svaku vježbu. Ako ne uspijete dostići normu, uopće nije problem. Dajte sve od sebe i postepeno napredujte.

POSKOCI

Prvom vježbom osigurat ćemo zagrijavanje mišića/tijela.
Vježbu izvodimo tako da ispružimo ruke iznad glave i istodobno polukružno pokrećemo noge u odnosu na tijelo,a zatim ih vratimo u početni položaj. Obratite pozornost na to da ruke ostanu ispružene, jer ćete tako spriječiti njihanje trupa.

BROJ PONAVLJANJA: 35ŠIROKI ČUČNJEVI

pocepi

Drugu vježbu čine široki čučnjevi.
To je osnovna vježba na koju tijekom pripreme za zimsku sezonu ne smijemo zaboraviti. Stopala postavite malo šire u odnosu na ramena, ruke ispružite ispred sebe in budite pozorni na to da se koljenima u horizontalnom smjeru ne pomjerite preko vrhova prstiju. Spustite se pravokutno, ali prilikom dizanja nikada u potpunosti ne raširite koljena.

BROJ PONAVLJANJA: 35SKLEKOVI

sklece

Vježbom broj tri ojačat ćemo mišiće ramenog obruča, na koje pri zimskim sportovima također ne smijemo zaboraviti.
Obratite pažnju na to da kut između ruku i trupa bude približno devedeset stupnjeva. Iz početnog položaja spustimo se prema tlu, a zatim podignemo pazeći da laktove nikada ne ispružimo u potpunosti. Onima, kojima se spomenuta vježba čini preteška neka se oslone na koljena, pri čemu se ostali pokreti ne mijenjaju.

BROJ PONAVLJANJA: 15


POSKOCI IZ ČUČNJA

poskoki-iz-počepa

Četvrtom vježbom pripremit ćemo tijelo za brze pokrete.
Sve što morate učiniti je da se postavite u sjedeći položaj i da se vertikalno otisnete što više. Potrudite se da se dočekate na prste i spustite u početni položaj.

BROJ PONAVLJANJA: 25


ROTACIJA TRUPA U RASKORAKU

rotiranje

Trbušni mišići su oni, koji u mnogim aktivnostima preuzimaju značajnu ulogu. Za početak, postavit ćemo se u raskorak i ispružiti ruke naprijed. Iz početnog položaja okretat ćemo se naizmjence lijevo- desno i kontrolirati kretanje mišićima trupa. Ako imate mogućnost možete vježbu otežati nekim predmetom odnosno utegom.

BROJ PONAVLJANJA: 25 (SVAKA STRANA)


SJEDEĆI POLOŽAJ (STATIČNA)

Sequence-01.Still067

S obzirom na to da vježbu uvijek rado začinim, dodao sam na popis šestu vježbu.
Ovo je jedna od statičnih vježbi, koja će mišiće pripremiti za malo konstantniji napor. Vježbu izvodite tako da se oslonite na zid i spustite se do pravog kuta. Kako biste imali bolji oslonac naslonite ruke na zid . Nakon deset do petnaest sekundi biće vam kristalno jasno da nije sve tako jednostavno kako se čini na prvi pogled.

VRIJEME TRAJANJA: 1 MINUTA


Uvrstite ovaj trening na svoj raspored već danas i uvjeravam vas da ćete se bolje pripremiti za vijuganje tijekom zimskih praznika. Ne zaboravite na CD Formulu Savršene Figure, koju sam za vas pripremio s namjerom da vam život promijenim na bolje. Sadrži sve komponente uspješne preobrazbe. Ako ste s nama prvi put ne zaboravite skočiti na moju web-stranicu, preuzeti besplatnu e-knjigu, pročitati ju i saznati istinu o brzom mršavljenju i savršenoj figuri. I jedan veliki smajli za današnju objavu.

 


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se