🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / 4 razloga zbog kojih se debljate oko trbuha
 

4 razloga zbog kojih se debljate oko trbuha

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 04/07/2016
4 razloga zbog kojih se debljate oko trbuha

miha-1trebuhAko ste razočarani i ljuti zato što se unatoč prehrani i učestaloj vježbi stalno debljate oko trbuha, trebam svu vašu pozornost.

Razlog zašto se vrtite u začaranom krugu je sasvim drugačiji od onog o čemu raspravljaju svi “stručnjaci” i nema direktne veze s prehranom ili vježbom. Znanstveno potvrđene činjenice nalaze se na portalu goldentree.hr

Masnoće na trbuhu su sigurno te koje najviše idu na živce ljudima, zato želim da danas napokon riješimo taj problem. Masnoća koja se nakuplja tamo gdje ju najmanje želimo nije povezana samo s prehranom i količinom aktivnosti. To vam mogu potvrditi svi oni koji unatoč dobroj prehrani i učestaloj vježbi i dalje ne mogu oblikovati fit, ravan trbuh, a to može biti jako demotivirajuće i umarajuće.

Mislite da ste stvarno strogi, disciplinirani i uvjereni da imate sve pod kontrolom, a da svejedno nema napretka. Totalna katastrofa, pad motivacije i početak lošeg osjećanja. Kako bi po hitnom postupku izbjegli sve to, pogledajte ono na što vas ostali nisu upozorili, i nikad neće.

#1 IMAJTE GA POD KONTROLOM, INAČE ĆETE BITI KAŽNJENI!

stressJedan od glavnih razloga o kojem u velikoj mjeri ovisi raspored i upotreba masnih naslaga je razina stresa. Radi se o situaciji u kojoj se ispušta kortizol, poznatiji kao hormon stresa, koji dokazano utječe na to da se višak energije taloži u predjelu trbuha.

Savjetujem vam da na sve moguće načine pokušate smanjiti razinu stresa i da ga izbjegavate kad god je moguće. Garantiram vam da ćete se osjećati puno bolje i da ćete opaziti konkretne promjene na vašem tijelu. Prije nego što reagirate na nešto, razmislite ima li se uopće smisla uzrujavati. Iskreno, većina se nas prečesto uznemirava bez potrebe.


#2 MALE BEBE SU USAVRŠILE OVO, ZAŠTO NE BISTE I VI?

dojenckiSljedeća navika koju većina ljudi podcjenjuje i ne znam koliko je važna je spavanja, odnosno odmor.

Kvaliteta našeg sna utječe na ravnotežu hormona i razinu šećera u krvi. Svi dobro znamo da su to dva važna čimbenika kada je riječ o ravnom trbuhu. Tijekom dana na sve načine pazimo da su nam šećer i hormoni pod kontrolom, zašto bismo na to onda zaboravili tijekom noći?

Šokiralo me istraživanje koje pokazuje da je vjerojatnost da ćete se udebljati ako spavate manje od 7 sati čak 32% veća nego kad uspijete spavati dovoljno.

Znam da ponekad jednostavno ne ide, ali svejedno – mislite na sebe i na svoje zdravlje i odvagnite što je bitno, a što ne.

#3 ČAK I AKO IH SE NASMRT BOJITE, NEMOJTE ZABORAVITI DA NISU SVE LOŠE

bakterijePrije nego što krenemo dalje, moram vam reći da razlog broj tri šokira jako puno ljudi. Zašto?

Zato što su za masnoću na vašem trbuhu ponekad krive i bakterije. Istina je!

Većina vas vjerojatno ne zna da se u vašim crijevima nalazi jako puno bakterija koje se brinu za to da budemo zdravi i imamo jak imunitet. Problem nastaje tada kad se pored dobrih bakterija u probavnom traktu nasele i loše bakterije, koje onemogućavaju nesmetanu probavu, što se vidi u povećanom udjelu masnoća.

Zato vam savjetujem da se prebacite na što zdravije i što manje obrađivane namirnice koje ne sadrže umjetna sladila i ostale aditive koji mogu konkretno narušiti vašu crijevnu floru i uzrokovati to da se vaš opseg na predjelu trbuha samo povećava.


#4 AKO JE LOŠA, TRPE VAŠE FINANCIJE, BRAK I TRBUH

organizacijaUvijek naglašavamo koliko je važna organizacija, a tu ću činjenicu naglasiti još jednom.

Neovisno o rano raznim praksama koje neki predstavljaju, savjetujem vam da vjerujete provjerenoj metodi.

U slučaju da vaši obroci nisu ravnomjerno raspoređeni, nećete moći nadzirati energiju. Prenajedanje, neovisno o tome je li riječ o zdravoj ili nezdravoj prehrani stvara kalorijski suficit koji se pretvara u višak masnih naslaga.

Pobrinite se da je razina energije tijekom dana uravnotežena kako biste imali dovoljno snage za sve izazove i kako biste se osjećali odlično u svom tijelu. Uravnoteženi i raznoliki obroci tijekom dana su ono što vaš organizam treba za super napredak.


Kao što vidite, radi se o jednostavnim navikama kojima većina jednostavno ne daje dovoljno pozornosti. Znam da ćete uz pomoć ovog objašnjenja odsad pa nadalje gledati drugačije na cijelu situaciju i primiti se problema na učinkovit način. Na način koji će donijeti željene rezultate. Kako bismo se primili stvari na pravi način, u komentar mi napišite koju ćete naviku početi stvarati već danas. Prvu drugu, treću ili četvrtu? -»


IZVORI:

Glucocorticoids–food intake, abdominal obesity, and wealthy nations – Dallman MF, la Fleur SE, Pecoraro NC, Gomez F, Houshyar H, Akana SF.

Sleep duration, general and abdominal obesity, and weight change among the older adult population– López-García E, Faubel R, León-Muñoz L, Zuluaga MC, Banegas JR, Rodríguez-Artalejo F.

Association between reduced sleep and weight gain in women.– Patel SR, Malhotra A, White DP, Gottlieb DJ, Hu FB.

Microbial ecology: human gut microbes associated with obesity.– Ley RE, Turnbaugh PJ, Klein S, Gordon JI.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Bakterije mliječne kiseline.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se