🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / 3 vrste kruha koje ne debljaju
 

3 vrste kruha koje ne debljaju

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 07/11/2016
3 vrste kruha koje ne debljaju

»Što je bjeliji, to si debeliji!«

Znaš li ovu izreku? Ako slučajno ne znaš, riječ je o kruhu.

O tom nevjerojatno ukusnom, mirisnom kruščiću koji te tako brzo namami i istovremeno ti podlo kvari zdravlje te brine za to da se suvišne masnoće skupljaju puno brže nego što to uopće možeš zamisliti.

Sve što ti je potrebno za uspješnu preobrazbu sakupio sam u mojoj FT30 kojoj vjeruje već više od 12.000 mojih štićenika koji uz nju postižu nevjerojatne rezultate!

Kako znam koliko mu se teško oduprijeti i prekrižiti ga s jelovnika, u sljedećim recima ću ti predstaviti tri vrste kruha koje možeš konzumirati bez grižnje savjesti i koje će lijepo začiniti tvoje jelovnik.


BRZE PROMJENE MOGU BITI KOBNE ZA TVOJU FIGURU IZ SNOVA!

kruh1Prije nego što otkrijem koje su to vrste, dozvoli da ti samo na brzinu objasnim na što moraš paziti pri kupovini kruha i sastojaka za njegovu pripremu i koje su zamke u koje vrlo brzo možeš upasti.

Prvi veliki problem s klasičnim bijelim kruhom je visoki glikemijski indeks namirnica. Riječ je o svojstvu koje nam pokazuje koliko se brzo hrana koju konzumiramo pretvara u šećer u krvi. Što je viši glikemijski indeks, brža je pretvorba.

I sad pozor.

U slučaju kad konzumiramo hranu koja ima visoki glikemijski indeks, kao što je kruh, to znači da se zbog brzog povećanja šećera u krvi brzo podiže razina inzulina u našem organizmu.

Upravo su te promjene krive za vaše napadaje gladi i višak masnoća.

Inzulin je hormon koji iz krvi uklanja višak šećera i u većini ga slučajeva pretvara u masne naslage.

Sve se to događa samo zbog jednog sastojka koji se skriva u kruhu, a to je bijelo brašno.

PUNO NOVCA ZA JEDNO VELIKO NIŠTA

Osim toga što kruh uzrokuje suvišne naslage, praktički ne sadrži nikakve kvalitetne hranjive tvari koje bi imale pozitivan utjecaj na vaše zdravlje, preobrazbu ili način na koji se osjećate.

Možemo reći da je to kruščić praznih kalorija, bez prave hranjive vrijednosti.

VELIKA BOL I LOŠ OSJEĆAJ ZBOG BJELANČEVINA?

kruh2Kao točka na i, kruh također sadrži i neke tvari koje su za neke pojedince pojedincima prava noćna mora.

Govorimo o nadutosti, boli u crijevima, lošem psihičkom stanju, lošoj krvnoj slici i mogao bih nabrajati još dugo…

Za sve te simptome koji konkretno utječu na način kako se osjećate i na preobrazbu je kriv sastojak zvan gluten.

Gluten je kompleksna biljna bjelančevina koja je prisutna u većini žitarica i koja je zaslužna za elastičnost, teksturu i oblik kruha.

Za razliku od kruha, kojem ovaj sastojak daje slavne karakteristike, naše tijelo ne uživa pozitivne učinke glutena.

Kao što sam spomenuo, većina pojedinaca se ne susreće sa spomenutim simptomima i gluten probavlja bez većih problema, ali svejedno možete primijetiti velike promjene ako izbacite gluten iz prehrane na 30 dana.

PAŽLJIVO S OVE TRI STVARI…

Ako podvučemo crtu, možemo primijetiti da pri kupovini kruha treba paziti na ove tri karakteristike:

  1. miha-kruhDa proizvod ne sadrži bijelo pšenično brašno, nego da je napravljen isključivo od punozrnatih žitarica. To znači da je glikemijski indeks niži, što je odličan podatak kad želimo sačuvati fit, čvrsto tijelo, Ovdje vas želim upozoriti na to da čitate deklaracije proizvoda jer se često događa da proizvodi unatoč malo drugačijoj boji, teksturi ili čudnom imenu i dalje sadrže jako velik udio bijelog pšeničnog brašna.
  2. Druga stvar je hranjiva vrijednost namirnice. Sama činjenica da je kruh napravljen od punozrnatih žitarica znači da će kruh imati puno veću hranjivu vrijednost. Možemo ju dodatno poboljšati ako kruh sadrži sjemenke i ostale zdrave “dodatke.”
  3. I treće, za vas koji se loše osjećate ili imate problem s raspoloženjem (manjak energije, nadutost, vjetrovi, itd.) za promjenu odaberite kruh koji ne sadrži gluten i siguran sam da ćete se jako iznenaditi rezultatima.

ZAŠTO NE BISTE ISPROBALI NEŠTO NOVO?

Postoji i druga, meni osobno zabavnija opcija, a to je da kruh pripremite sami. Prije nego što samo odmahnete rukom i pomislite kako nemate dovoljno vremena ili znanja, moram vam reći da su recepti koje sam pripremio stvarno jednostavni.

Za vas sam pripremio tri zdrave alternative klasičnom bijelom kruhu i znam da će vas okus oduševiti.

Riječ je o proizvodima koji mogu dodatno začiniti vaš jelovnik i s kojima u svoje tijelo unosite puno hranjivih tvari.

Na ovim linkovima vam predstavljam:

Moram vas upozoriti na to da i zdrave namirnice ipak imaju svoju kalorijsku vrijednost, zato nemojte pretjerivati i poštujte pravilo umjerenosti.

Kako volim isprobavati nove stvari, volio bih vas tražiti za pomoć. Koji je kruh koji se najčešće pojavljuje na vašem jelovniku? Može biti kupovni ili pripremljen doma.

E da, još i ovo. Izazivam vas da sljedeći put kad ste u dućanu uzmete par minuta i pogledate deklaracije, odnosno različite sastojke kruha. Baš me zanima što ćete saznati.

Znate kako kažu – nije zlato sve što sja!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se