🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Savjeti / 3 najbolja trika kojim ćete ukrotiti želju za slatkim
 

3 najbolja trika kojim ćete ukrotiti želju za slatkim

Predviđeno vrijeme čitanja: 1 min
Datum objave: 07/03/2016
3 najbolja trika kojim ćete ukrotiti želju za slatkim

Obećavam vam da ćemo želju za slatkim ovaj put pobijediti i potpuno ukrotiti, bez iznimke i novih izgovora. Neće više služiti kao izgovor za još jednu stresnu situaciju ili biti emocionalna hrana u vrijeme kada nas okupiraju problemi. To se odnosi na šećer i stalnu želju za novom slasticom, čokoladom, keksom itd. Činjenica je da šećer i sve što je povezano s njim ruši naše snove o fit figuri. Vrijeme je da uzmemo stvari u svoje ruke. Na portalu goldentree.hr saznat ćete sve o načinu postizanja tog cilja.

Kako ne bi došlo do zabune, odmah na početku naglašavam da se radi o ugljikohidratima odnosno šećerima, koji negativno utječu na vašu preobrazbu i znatno usporavaju vaš napredak. Mnogo puta se dogodi da na šećer i želju za slatkim gledamo općenito, iako postoji više vrsta šećera odnosno ugljikohidrata.

Jedno od najčešćih pitanja koje mi se postavlja je:

“Kako ukrotiti želju za slatkim i time ubrzati preobrazbu?”

To se obično događa kada smo pod stresom, razočarani ili umorni. S obzirom na to da spomenuta navika znatno usporava vaš napredak, odlučio sam se da s vama podijelim savjete koje možete isprobati odmah nakon čitanja članka.

1. POSTEPENO SMANJITE KOLIČINU OMILJENIH SLATKIŠA

crna-cokoAko na projekt gledate ‘od danas do sutra’ i željeli biste preko noći prevladati želju za slatkim, može se dogoditi da se razočarate.

Predlažem da ne napravite tu klasičnu pogrešku i postupno uzmete stvari u svoje ruke. Logično je da ćete opet poželjeti okus čokolade, slastice ili nečeg sličnog. Umjesto da pojedete cijelu čokoladu priuštite si komadić ili dva i tako ćete postupno smanjiti količinu unešenog šećera.

2. OSIGURAJTE SI STALAN IZVOR ENERGIJE

cas-PPSasvim je logično da će se želja za slatkim pojaviti onda kada morate biti skoncentrirani, dosljedni, vrijedni itd. To se događa zato što je među obrocima prevelik vremenski razmak i tijelo nema dovoljno energije. Kada mu ‘na brzinu’ zatreba energija za sve napore jednostavni šećeri savršen su izbor. To se ne odnosi na cijelo tijelo, jer se suvišna energija akumulira na najproblematičnijim dijelovima.

Zato vam savjetujem da obroke rasporedite ravnomjerno, primjerice na svaka 4 sata i tako osigurate organizmu stalni dovod energije upotrebom pravih namirnica.

3. KADA SE POJAVI ŽELJA ZA SLATKIM NAPRAVI PROMJENU!

hodanjeNavešću još jedan od izuzetno učinkovitih načina, koji će vam pomoći u borbi protiv šećera. Kada se pojavi želja za slatkim jednostavno zamijenite sredinu i preusmjerite misli. Nema potrebe za kompliciranjem.

Možete izaći u kratku šetnju, otići na trening, priuštiti si masažu,…ukratko, bilo što od nabrojanog. Važno je samo to da preusmjerite misli i usredotočite se na nešto drugo. Vjerujem da vam je zadnji savjet pomalo neobičan, ali ga vrijedi isprobati.

Budući da želim da što prije uzmete stvari u svoje ruke pripremio sam vam tri trika, koji će vam definitivno pomoći u brzom postizanju rezultata. Želim da već danas započnete borbu protiv neprijatelja broj jedan i da se što prije počnete približavati postavljenom cilju. Dosta je izgovora, vrijeme je za akciju!


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Dnevni termogenik
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se