🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / 3 koraka za gubljenje neželjenih “ljubavnih ručki” jednom zauvijek
 

3 koraka za gubljenje neželjenih “ljubavnih ručki” jednom zauvijek

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 19/06/2017
3 koraka za gubljenje neželjenih “ljubavnih ručki” jednom zauvijek

prikaznaVise preko hlača ili kupaćih gaća, zbog njih se ne možete normalno kretati, kvare vaše samopouzdanje i iznova vam kvare raspoloženje.

Govorim o ljubavnim ručkama koje piju živce mnogima. Očajni, nasjedaju na brojne »trikove« koji samo pogoršavaju situaciju. Stop!
Ja sam Miha Geršič i na portalu Fit tijelo vam otkrivam provjerene savjete uz koje ćete se riješiti masnih naslaga.

Prije nego što otkrijem današnje savjete, moramo riješiti jednu stvar. Još jednom naglašavam jer je jako važno: Jedna jedina vježba s kojom ćete se riješiti masnoća samo na određenom dijelu tijela ne postoji! Lokalizirano gubljenje masnoće je nemoguće postići prirodnim putem. Ali bez brige. Ljubavne ručke će postati prošlost. Kako? Poštivanjem sljedeća tri savjeta. Garantirano!

1. SAVJET: TVT

tlt25minAko želite stvarno ozbiljno udariti po iritantnim masnim naslagama, hitno morate povećati udio mišićne mase.

Zašto?

Mišići su glavni korisnici energije u vašem tijelu.

Kad je udio mišićne mase veći, logično je da tijelo koristi više kalorija. Neovisno o tome kakav životni stil vodite: trčite, sjedite, igrate se s djecom… određeni dio energije uvijek dolazi iz masnoća.

Tako je, čak i ona na vašim bokovima.

Što predlažem?

Kako biste povećali udio mišićne mase i istovremeno izgubili masne naslage, predlažem da izvodite kružne trening u koje su uključene sve skupine mišića. Ovdje moram spomenuti izuzetno učinkovitu vježbu TVT. Ako te zanima koji je oblik TVT vježbe meni najdraži, predlažem da klikneš na link ispod:

->> moja najdraža tvt vježba <<-

Šteta je da dan za danom samo trčite, plivate ili biciklirate kad s jednakom količinom uloženog truda možete imati još bolje rezultate. Razgibani trening sastavljen od kompleksnih pokreta je ono za čime vaše tijelo žudi. P.S.: Cure, bez brige, ne govorimo o pretjerano mišičavom tijelu. Govorimo o malo većem udjelu mišićne mase koji ima pozitivan učinak na vaše zdravlje i na vaše samopouzdanje.

2. SAVJET: INTERVALNI TRENING

Sljedeće jako učinkovito oružje s kojim ćete dodatno pospješiti gubitak ljubavnih ručki je intervalni trening visokog intenziteta. O intervalnom treningu sam već pričao na svojoj web stranici. Riječ je o obliku treninga uz koji postižete da vaše tijelo čak i nakon završene aktivnosti u većoj mjeri kao izvor energije koristi masne naslage. Možemo li poželjeti išta bolje? Praktički smo već završili s vježbom i umirili se, a organizam i dalje uništava suvišne masnoće.

tek-miha

Kako ga se uhvatiti?

Za sve koji još ne znate od kojih je elemenata sastavljen ovaj trening, evo kratki sažetak. Visokointenzivni intervalni trening se sastoji od tri osnovna elementa: zagrijavanja, intervala, hlađenja.

Kod zagrijavanja i hlađenja izvodi se pet do deset minuta laganog trčanja, bicikliranja, poskakivanja, ovisno o odabranoj aktivnost. Glavni dio treninga se sastoji od pet do osam intervala u kojem se u omjeru 1:6 izmjenjuju visoki i niski intervali.

Kod trčanja je to recimo pet minuta laganog trčanja za zagrijavanje. Zatim pet do osam intervala koji su sastavljeni od dvadesetosekundnog šprinta u kombinaciji s dvije minute laganog trčanja i na kraju još pet minuta hlađenja.

Priznajem da je ovaj oblik treninga poprilično zahtjevan, ali ga se ljubavne ručke jako boje. Čini mi se da vam je jasno i zašto 😉
I kako ne bi bilo nejasnoća oko toga koji je trening od nabrojanih najbolji, želim ti reći da je kombinacija oba definitivno najučinkovitija. Na primjer, tri treninga TVT i dva visokointenzivna intervalna treninga na tjedan je super omjer. Što kažete, jeste li spremni na izazov? 😉

3. SAVJET: PRAVILO UMJERENOSTI

zmerna-prehranaKako sve dobre stvari u životu uvijek dolaze u trojkama, pred nama je još jedan savjet. Priznajem da sam ga možda trebao staviti na prvo mjesto jer je toliko učinkovit. Dotiče se područja prehrane i na prvi pogled djeluje dosta komplicirano, ali to uopće nije tako. Treće pravilo, odnosno savjet uz koji ćete konačno uništiti ljubavne ručke je pravilo umjerenosti.

Što uopće znači pravilo umjerenosti?

Riječ je o načinu prehrane u kojem uživate raznolike, zdrave namirnice, po mogućnosti one koje nisu prerađene. Kvalitetna hrana konzumirana u umjerenim količinama u kombinaciji s redovitom tjelesnom aktivnosti je pravi uništavač suvišnih masnoća. Ali bez brige. Ne trebaš se odreći niti jedne namirnice. Ključ je u umjerenosti, normalnim količinama i pravilnom vremenskom odabiru.

Vjerojatno mislite da ako ćete jesti pizzu, lazanje, sladoled, čokoladu i slično nikad nećete izgubiti ljubavne ručke ali varate se!!! Još jednom naglašavam da je ključ u umjerenosti i kombiniranju. Da je to tako dokazuju brojne uspješne preobrazbe korisnika Formule za fit tijelo, koji se nisu odrekli niti jedne od gore nabrojanih stvari. I ne, nisu držali nikakvu dijetu, samo smo zajedno oblikovali zdravi životni stil u kojem itekako uživaju.

Čuo sam da ćeš, ako lajkaš i podijeliš ovu objavu, još brže izgubiti ljubavne ručke 😉


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se