🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / 25 minuta za isklesano tijelo
 

25 minuta za isklesano tijelo

Predviđeno vrijeme čitanja: 1 min
Datum objave: 03/03/2015
25 minuta za isklesano tijelo

Budući da smo u proteklom tjednu primili dosta pitanja o tome što napraviti kada nemamo dovoljno vremena za trčanje u prirodi ili vježbanje u teretani, pripremili smo vam ultimativno rješenje. O čemu se radi, kako se poslužiti s njim i kome je namijenjeno, saznat ćete na portalu goldentree.hr.

Često se dogodi da jednostavno nemate dovoljno vremena za trčanje u prirodi ili vježbanje u teretani. Bilo bi zaista šteta da vas natrpan raspored sprječavao na putu do preobrazbe. Kako ne biste nepotrebno izbjegavali treninge, odnosno aktivnosti zbog mnogobrojnih obaveza, za vas smo pripremili tjelovježbu TVT.

TVT, odnosno treninzi s vlastitom težinom, oblik su aktivnosti koji je prigodan kako za muškarce tako i za žene, bez obzira na dobnu skupinu i fizičku kondiciju. Riječ je o tjelovježbi koja je vremenski ograničena, što znači da netko tko je u boljoj fizičkoj spremi u propisanom vremenskom okviru može napraviti nešto više ponavljanja od nekoga tko s takvom tjelovježbom tek započinje. Bit je u tome da se potrudite najbolje što možete i na taj način postupno napredujete.

2min1Tijek tjelovježbe prilično je jednostavan i oduzet će vam približno 25 minuta vašeg vremena. Budući da je tjelovježba nešto kraća, pobrinut ćemo se da intenzitet bude veći. Za objašnjenje koncepta poslužit će nam jedan od oblika treninga. Započnete s prvom vježbom koju izvodite 60 sekundi, a namijenjena je zagrijavanju tijela. Ovog puta će to biti jednostavni skokovi. Nakon propisanog vremena odmah nastavljate sa sljedećom vježbom – širokim čučnjevima. Nakon minute bez pauze, odmah nastavite s vježbom broj 3, odnosno vojničkim poskocima. Slijede još vježbe 4 i 5, u ovom slučaju široki sklekovi i trbušnjaci. Nakon minute zagrijavanja i četiri minute tjelovježbe uzmite si 30-45 sekundi za pauzu. Nakon toga ponovite cjelokupni ciklus vježbi još četiri puta, uz zagrijavanje. Na kraju vas za nagradu čeka bonus vježba „most” koju izvodite prema vlastitim mogućnostima.

2min2To znači da zagrijavanju posvetite minutu svog vremena, nakon čega slijedi pet ciklusa vježbi uz odmore i bonus vježba na samom kraju. Sveukupno približno 25 minuta. Vjerojatno ne postoji pojedinac koji tijekom svog dana ne može izdvojiti dobar četvrt sata za jednostavan trening kod kuće.

Ukoliko vam se dogodi da vježbe ne možete izvesti u cijelosti, nemojte paničariti! Kada postignete svoj maksimum, uzmite par sekunda zai pauzu i nastavite s vježbanjem. Ukoliko više ne ide, jednostavno trčite na mjestu, jer je bit u tome da tijelo ostane u stanju gibanja.

To je samo jedna varijanta rasporeda vježbanja s vlastitom težinom. Već danas uzmite si pola sata vremena i isprobajte je.

Svi koji se već nalazite na našoj mailing listi uskoro ćete dobiti još jedan oblik tjelovježbe TVT. One koji to još nisu učinili molimo da što prije pošalju svoju e-mail adresu na našu webstranicu, kako ne bi propustili ovu iznimnu priliku.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Prednost programa FT30, osim savjeta o uravnoteženoj i zdravoj prehrani, su vježbe koje možeš izvoditi istodobno s onima koje se odvijaju na ekranu.
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se