🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
Naslovna / Vježba / 5-minutni trik za uzak struk
 

5-minutni trik za uzak struk

Predviđeno vrijeme čitanja: 3 min
Datum objave: 31/01/2022
5-minutni trik za uzak struk

miha-ozak-strukPitanja na temu kako do užeg, čvršćeg struka lete sa svih strana.

Prije svega zato što se većina usredotočuje na pogrešnu praksu koja ne donosi željene rezultate.

Grozno se osjećam kad čujem koliko truda neki ulažu, a unatoč tome ne primjećuju napredak – zato sam odlučio otkriti vam trik koji do danas još niste poznavali i koji će iznenaditi mnoge radoznale ljude.

Prije nego što otkrijem trik kako do užeg, čvršćeg struka, moram vam reći da nije riječ o nikakvom “čiribu-čiriba” potezu koji će preko noći vaš trbuh pretvoriti u savršeni trbuh.


UNATOČ ČAROBNIM RIJEČIMA, OVO JE PROVJERENA PRAKSA

Riječ je o provjerenoj praksi koju možete izvoditi bilo gdje i bilo kada. To može biti tijekom predavanja, u vožnji, na poslu, dok gledate svoju najdražu seriju, dok čitate knjigu… ukratko, nije važno gdje ste.

Važno je da redovito koristite ovaj savjet i da objavu pročitate u cijelosti.

DANAŠNJA TEMA RAZGOVORA NIJE PREHRANA NEGO…

ozek-pas-2Prije nego što pogledamo kako trik uopće funkcionira, želim naglasiti već dobro poznatu činjenicu. Važnu ulogu u priči o ravnom trbuhu i uskom struku igra nizak udio masnoće.

Kako bismo to postigli, pored treninga se moramo usredotočiti i na zdravu, uravnoteženu prehranu.

Ali oprez!

Danas nismo ovdje kako bismo govorili o prehrani.

Ne!

Danas je naš zadatak sasvim drugačiji. Želim vam pokazati vježbu uz čiju ćete pomoć okrijepiti mišiće koji će se pobrinuti da vaš struk bude uži.

Kako bih vam dokazao da nije riječ o bajci ili savjetu koji nema smisla, dozvolite da vam na brzinu otkrijem pozadinu ove tajne.


OTKUDA DOLAZI TA TAJNA?

ozek-pas-3Većina je pojedinaca uvjerena da su jedini trbušni mišići oni koji se pokazuju kad smo u dobroj formi, odnosno kad imamo nizak udio masnoća, oni koje zovemo six pack.

Razdijeljeni bi trebali biti na tri dijela – donje, srednje i gornje trbušne mišiće.

Upravo je ovo uvjerenje ono što sprečava da vaš struk postane uži nego što je sad.


NE ZABORAVITE NA ONO ŠTO JE OČIMA SKRIVENO…

To je zato što je gore spomenuta teorija pogrešna. Ono što većina naziva six packom su zapravo samo različita vlakna jednog velikog ravnog trbušnog mišića.

Pored njega postoje i drugi mišići trupa koji su puno važniji za sam opseg struka i lijepo oblikovan trbuh. Riječ je o mišićima koje ne vidimo jer se nalaze dublje u našem tijelu, ali oprez.


AKO ZABORAVIŠ NA NJIH, MOŽEŠ ZABORAVITI I NA USKI STRUK

U slučaju da zaboravimo na dubinske mišiće trupa, možemo zaboraviti i na uzak struk i čvrsti trbuh.

Ako su opterećeni samo vanjski trbušni mišići, naš struk je širi, a trbuh malo isturen prema van. Kad opteretimo, odnosno ojačamo i dubinske mišiće trupa, oni sami povlače trbuh prema sredini i posljedično je naš struk znatno uži nego prije.

I sad je vrijeme za glavno pitanje.

Kako ojačati dubinske mišiće trupa na kvalitetan način i to što brže.

Jedan od načina je definitivno pravi trening, o čemu smo već pričali.

Više o tome pogledajte ovdje: https://www.goldentree.hr/5-vjezbi-za-ravan-trbuh/


PRAKSA KOJU JOŠ NE POZNAJETE, A RIJEČ JE O PRAVOM MALOM ČUDU

Postoji još jedna praksa koju većina ljudi ne poznaje, a riječ je o pravom malom čudu. Riječ je o vježbi koja vam doslovno uzima 5 minuta dnevno i možete ju izvoditi gdje god se nalazite.

Postoje dvije opcije. Možete ju izvoditi u stajaćem ili sjedećem položaju, ovisno o situaciji.

miha-ozek-pas-1Ako vježbu izvodite u stajaćem položaju, upute su sljedeće.

Za početak, stopala postavite u širini bokova i stisnite stražnjicu. Kad primijetite da su se bokovi počeli lagano micati, to je znak da ste stvarno napeli mišiće.

Kad to dosegnete, usredotočite se na glavni dio vježbe, disanje.

Kod disanja je najvažnije da trbuh odnosno pupak, uvučemo prema leđima koliko je god moguće, a onda ga još podignemo prema prsnom košu.

Iako će osjećaj možda biti malo neugodan, brzo ćete primijetiti da su mišići vašeg trupa čvrsto napeti.

Pazite da taj položaj zadržite 30 sekundi i da u tom razdoblju cijelo vrijeme pupak bude na svom mjestu.

Nakon 30 sekundi opustite mišiće na pola minute, a vježbu ponovite još 4x. To znači da sve zajedno trebate odraditi pet serija, što će vam oduzeti 5 minuta.


I JOŠ VERZIJA U SJEDEĆEM POLOŽAJU

miha-ozek-pasAko vježbu izvodite u sjedećem položaju, na primjer za vrijeme vožnje, za vrijeme predavanja ili na poslu, sve su upute jednake.

Jedina razlika je u tome što se na početku ne trebate usredotočiti na mišiće stražnjice, odnosno na bokove nego na poziciju ramena. Pazite da je prsni koš u pravom položaju, što znači da su ramena malo pomaknuta unatrag, dlanovi su položeni na bedra, stol ili volan.

Neovisno o tome što radite i koliko ste zauzeti u životu, činjenica je da u ovom slučaju nedostatak vremena ne predstavlja nikakvu prepreku.

Savjetujem vam da ovo izvodite svaki dan i ne zaboravite na uravnoteženu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost.


Još jednom naglašavam da ovo nije brzinsko rješenje ili čudnovati prečac, to nažalost ne postoji. Riječ je o praksi koja će vam, ako ćete poštivati upute, biti od velike pomoći.

Sve vas koji mi danas još uvijek ne vjerujete da stvar funkcionira izazivam da prije nego što počnete izvoditi ovo napravite sliku. Sljedeći put pred objektiv stanite za nekih mjesec dana i usporedite rezultat. Znam da ćete biti iznenađeni.

-» Kako oblikovati svoje tijelo iz snova u 90 dana bez pretjeranog odricanja… »

Kako ovo nije nešto svakidašnje, predlažem da objavu dijelite s ostalim prijateljima koji će vam biti itekako zahvalni. Ako neka od ovih stvari nije potpuno jasna, obavezno napišite pitanje ispod u komentar ili na moj mail miha@goldentree.hr i s veseljem ću vam odgovoriti.


Podijeli na društvenim mrežama

O Mihu Geršiču

Miha Geršič je suosnivač portala Golden TREE, portala o mršavljenju i zdravom životnom stilu, kojeg mjesečno posjeti više od 200.000 čitatelja.

Pročitaj više o autoru
PREPORUČUJEMO
Proizvod koji je bio upotrijebljen u blogu.
Dnevni termogenik
KOMENTARI
Svi komentari naših vjernih čitatelja
I ti to možeš!
Pošalji svoju email adresu i primaj savjete o ishrani i vježbama.
Pridruži se